Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Találtam egy liszt nélküli...

Találtam egy liszt nélküli diós piskótából kilehetne hagyni a diót?

Figyelt kérdés

Szóval találtam egy liszt nélküli diós piskóta receptet,megsüttem és elsőre nagyon jól sikerült,jó puha és finom lett.Most lessz a férjem szülinapja és szeretném neki megsötni ,csak az a probléma hogy az anyósom nem bírja a diót,ebbe meg kell 6 kanál dió,6 kanál zsemlemorzsa,cukor,tojás,sütőpor.

Szerintetek tehetnék a dió helyett még 6 kanál zsemlemorzsát,vagy nem olyan lesz már akkor az állaga?Nem tudom ,hogy a dió milyen szerepet játszik eben a piskótában.Netán kakaóporral is helyettesíthetném?

Valaki hozzá értő válaszolhatna?

2013. okt. 7. 15:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ja nem lisztérzékenységről van szó,csak jó ez a recept,tetszik.!!!
2013. okt. 7. 16:01
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
A mandula tökéletes hozzá, rendkívül finom ízt ad a süteményeknek. De ha nagyon sok pénzed van akkor pisztációt vagy tökmaglisztet is használhatsz. A tökmagliszt nem sós, és remekül illik édes desszertekhez, ára 900 Ft/500 g tehát fel annyiba kerül mint a mandulaliszt.
2013. okt. 7. 16:04
 13/16 A kérdező kommentje:
Na akkor köszönöm mindenki válaszát,veszek mandulát és megsütöm azzal.Nem hazudok anyósomnak,tényleg nem lesz benne dió!!!
2013. okt. 7. 16:08
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"nem bírja a diót,"

Azért mielőtt megtréfálod, hogy nincs benne mandula se meg semmi, csak meg kéne tudni, hogy miért nem bírja a diót.

Ha allergiás a diófélékre, lehet a mandulát, mogyorót se bírja, az epebetegekkel szintén ez a helyzet.

Nehogy eltitkold előle, hogy miből készült.

2013. okt. 7. 16:09
 15/16 A kérdező kommentje:
Természetesen meg mondom neki,hogy nem dió van benne hanem mandula.Nekem azt mondta egyszer anyósom,hogy nem bírja a gyomra.Csak az az érdekes,hogy nem egyszer süttem már zserbót,és megette,még azt is mondta ,hogy finom.
2013. okt. 7. 16:14
 16/16 anonim ***** válasza:

A mandulának természetesen más íze van, mint a diónak, de finom. nyugodtan megmondhatod anyósodnak, hogy mivel tudod, hogy nem szereti a diót, mandulás sütit készítettél.

szerintem még értékelni is fogja az igyekezetedet.

2013. okt. 7. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!