Puha mézeskalács receptje van valakinek?
Itt kaptam tavaly valakitől ez a legjobb amit eddig kiprobáltam :
Mézes kalács
Hozzávalók
15dkg ráma
3 evő kanál méz
1db tojás
1 zacskó mézes kalács fűszerkeverék
15dkg kristálycukor
Ezeket, habosra keverjük.
50 dkg liszt
1teás kanál szódabikarbóna
1csipet só
Ezt összegyúrjuk, majd hozzá adjuk a habos krémhez
Majd 2dl tejszínt teszünk hozzá. Tésztává gyúrjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Nagyon vékonyra kell nyújtani.
Ebből a tésztából linzert is lehet csinálni, és mézes kalács házat.
Másnap ki sütjük: A sütésnél nem szabad kiszáritani : akkor kell ki venni a sütőböl amikor a teteje még kicsit puha : 170 C- on kb 8-10 perc..A méztől még tovább szárad a levegőn.. A sütés napján lehet enni, mert puha lesz.
Díszíteni a boltban kapható színes, dekor tollakkal szoktam tojáshabbal.. vagy ,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!