Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tuti mézeskalács receptet...

Tuti mézeskalács receptet szeretnék kérni. Olyat, ami tényleg puha. Nagy adagot kell készítenem, legalább 100 db-ot. Valakinek van ötlete? Köszi Nektek! Szép napot!

Figyelt kérdés

2013. dec. 2. 13:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne, elveszik az ember az ezerféle recept között...
2013. dec. 2. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

En ezt csinálom mar 3. Éve és mindig sikert aratok vele :))

[link]

2013. dec. 2. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Annyi különbséggel , hogy a fűszerek helyett és a bekevert mézeskalács fűszert teszek bele.

Előző voltam.

2013. dec. 2. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Kedves első hozzászóló!Szerinted ebből hány adagot csináljak,hogy kb 100 db figurára elég legyen??
2013. dec. 2. 13:55
 5/11 anonim ***** válasza:

[link]


én tavaly ezt csináltam,és mindenki dícsérte hogy milyen finom és puha maradt

2013. dec. 2. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
de amúgy a legtöbb mézeskalács puha marad,csak ott rontják el hogy túl sütik. ezeknek tényleg elég pár perc,mert különben kemény lesz!!
2013. dec. 2. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Attól függ mekkorákat sutsz. Én 3szoros adaggal szoktam indítani :))
2013. dec. 2. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Ebböl a mennyiségböl kb 60 közepes nagyságú lesz :

15dkg ráma

3 evő kanál méz

1db tojás

1 zacskó mézes kalács fűszerkeverék

15dkg kristálycukor


Ezeket, habosra keverjük.


50 dkg liszt

1teás kanál szódabikarbóna

1csipet só

Ezt összegyúrjuk, majd hozzá adjuk a habos krémhez

Majd 2dl tejszínt/HAB / teszünk hozzá. Tésztává gyúrjuk.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Nagyon vékonyra kell nyújtani.

Ebből a tésztából lehet csinálni, mézes kalács házat.

Másnap ki sütjük: A sütésnél figyelj oda ne hagyd ,hogy a a sütik teteje kiszáradjon : 170 C -on kb 8-10 perc : Nyúlj be a sütőbe és ha még kicsit puha a teteje vedd ki ,mert a méztől még tovább szárad :

A sütés napján lehet enni, mert puha lesz.


Díszíteni a boltban kapható színes, dekor tollakkal szoktam.,vagy cukor mázzal .

2013. dec. 2. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
1 kg liszt, 3 kk szódabikarbóna, 1 ek mézessütemény fűszerkeverék, 30 dkg porcukor--ezt összekevered, belemorzsolsz 30 dkg rámát, középre kis mélyedésbe beleöntessz 2,5 dl mézet és 3 egész tojást--ezeket kicsit összekutyulod a kezeddel, és az egészet összegyúrod. Ha kicsit puha,pici liszttel még gyúrod, vagy beteszed hűtőbe picit. (a hűtő kihagyható egyébként ennél a mézesnél) Nem kell bekenni sütés előtt tojással, 180 fokon sül.Ha kiveszed a sütőből, és felvert egész tojással bekened vékonyan, az a forró sütire szépen rásül még és szép fényes lesz tőle. :) Vagy : [link]
2013. dec. 2. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!Közben találtam még egy receptet:

[link]


Szombaton lesz a nagy sütés,majd hozom megmutatni a végeredményeket!

2013. dec. 3. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!