Tuti mézeskalács receptet szeretnék kérni. Olyat, ami tényleg puha. Nagy adagot kell készítenem, legalább 100 db-ot. Valakinek van ötlete? Köszi Nektek! Szép napot!
En ezt csinálom mar 3. Éve és mindig sikert aratok vele :))
Annyi különbséggel , hogy a fűszerek helyett és a bekevert mézeskalács fűszert teszek bele.
Előző voltam.
Ebböl a mennyiségböl kb 60 közepes nagyságú lesz :
15dkg ráma
3 evő kanál méz
1db tojás
1 zacskó mézes kalács fűszerkeverék
15dkg kristálycukor
Ezeket, habosra keverjük.
50 dkg liszt
1teás kanál szódabikarbóna
1csipet só
Ezt összegyúrjuk, majd hozzá adjuk a habos krémhez
Majd 2dl tejszínt/HAB / teszünk hozzá. Tésztává gyúrjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Nagyon vékonyra kell nyújtani.
Ebből a tésztából lehet csinálni, mézes kalács házat.
Másnap ki sütjük: A sütésnél figyelj oda ne hagyd ,hogy a a sütik teteje kiszáradjon : 170 C -on kb 8-10 perc : Nyúlj be a sütőbe és ha még kicsit puha a teteje vedd ki ,mert a méztől még tovább szárad :
A sütés napján lehet enni, mert puha lesz.
Díszíteni a boltban kapható színes, dekor tollakkal szoktam.,vagy cukor mázzal .
Köszi a válaszokat!Közben találtam még egy receptet:
Szombaton lesz a nagy sütés,majd hozom megmutatni a végeredményeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!