Olyan finom mézeskalács receptet keresek, amiben nem kell napokig várni, hogy megpuhuljon a tészta, hanem sütés után és még később is puha marad?
Figyelt kérdés
Óvodásoknak készítem és nem akarom,hogy beletörjön a foguk:)2012. dec. 17. 12:01
2/6 anonim válasza:
Mézeskalács
- 70 dkg liszt
- 30 dkg porcukor;
- 5 dkg margarin
- 4 egész tojás
- 4 evőkanál méz
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
A díszítéshez tojásfehérje és porcukor felvert habja (sűrítése porcukorral).
Tuti kipróbált recept, rögtön puha, nagyon finom, a szentendrei skanzenből van. Arra figyelj, hogy ne süsd túl, habár kőkemény akkor sem lesz, de a puhaságát befolyásolja. 8-10 perc az ideális forró sütőben (180 c)
3/6 anonim válasza:
csak annyit írja a g-be, hogy puha mézeskalács, több tucat finom recept jön elő.érdemes böngészni.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!:)Kellemes puha mézeskalács-sütést mindenkinek:)
2012. dec. 17. 13:57
5/6 anonim válasza:
Kedves 2 válaszoló, ebből a receptből kb. hány tepsi süti jön ki? :)
6/6 anonim válasza:
Abban a tepsiben amit a villanytűzhelyhez adtak nekem 5 tepsinyi, de a figurák méretei miatt a darabszám elég sok lett. Kb 1 cm helyet hagytam közöttük, egy kettő ért csak össze miután kisült. Az első tepsinél már tudsz viszonyítani, hogy rakd. Mi csak ketten vagyunk a párommal, de ha lenne gyerekünk tuti dupla adagot készítenék, mert nagyon kapós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!