Mi a receptje az ikeás mézeskalács (tészta) nak?
Mezeskalacs (IKEA)
Hozzavalok kb 500 db-hoz
3 dl mez
4 dl cukor
1 1/2 evokanal gyomber
1 1/2 evokanal fahej
1 evokanal szegfuszegpor
350 g margarin vagy vaj
3 dl tejszin
1 evokanal sutopor
Keverd ossze a mezet, cukrot,fuszereket es a margarint ill.a avajat,amig jol osszeall.Verd fel a tejszinhabot majd ovatosan aprankent ontsd bele a masszaba.A sutoport szord bele a liszt felebe,majd az egeszet keverd a masszahoz. A kemenyre gyurt tesztat takard le es hagyd pihenni egy napig.
Masnap gyurd hozza a liszt masik felét, vekonyra nyujtsd ki es probakeppen egy kis darabot 175-200 fokos sutoben suss meg. Ha nagyon szetfolyik a teszta a tepsiben adjal hozza meg egy kis lisztet.
Ezutan nyujtsd ki az egesz tesztat 2-3 mmvekonyra es kis sziv, csillag stb. alaku tesztaszaggatoval szaggasd ki.
Sutes utan hagyd kihulni.Ha keszen van, atszitalt porcukorbol, tojasfeherjebol nehany csepp ecettel,vagy citromlevel elkevert feher cukormazzal diszitheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!