Jo, finom, puha, eheto mezeskalacs recept? Leirnatok reszletesen?
10 dkg margarin
3 evőkanál méz
25 dkg cukor
fél csomag mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint)
2 dl tej
2 púpos kk. szódabikarbóna
50 dkg finomliszt
+ 1 tojás sárgája, ha máshoz nem tudjuk felhasználni, de egyébként nem feltétlenül kell bele, anélkül is szuper (a fehérje pedig kell a díszítéshez)
A margarint, mézet, cukrot és a fűszert lábasban felmelegítjük. Tejjel felengedjük és hagyjuk kihűlni, majd a szódabikarbónát és a lisztet összekeverjük és a mézes keverékkel összedolgozzuk. Nagyon ragadós lesz, de nem szabad több lisztet tenni hozzá! A tésztát 1-2 órára vagy akár 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és figurákat szúrunk ki belőle. Sütőpapíron 180 C-on pár percig sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor kemény lesz. Nekem az első tepsivel kb. 7-8 percig sül, a többi már csak 5-6 percig.
Díszítése:
1 tojásfehérjét felverünk kb. 15-20 dkg porcukorral. Nejlonzacskóba töltjük, egyik sarkán picike lyukat vágunk és díszítünk.
Szívesen! :)
Nekem ezzel a recepttel mindig nagyon finom, puha mézeskalácsok sikerülnek. Tavaly csak 20 dkg cukrot tettem bele, szerintem annyi is elég. A lényeg pedig valóban az, hogy ne süssük túl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!