Mézeskalács recepteket böngészek. Olyat szeretnék ami finom, puha, azonnal fogyasztható. Ti milyet süttök? Villanysütőben hány percig és milyen hőfokon süssem? Talán ebben van a rejtély.
Mézes Linzer
15dkg ráma
3 evő kanál méz
1db tojás
1 zacskó mézes kalács fűszerkeverék
15dkg kristálycukor
Ezeket, habosra keverjük.
50 dkg liszt
1teás kanál szódabikarbóna
1csipet só
Ezt összegyúrjuk, majd hozzá adjuk a habos krémhez
Majd 2dl tejszínt teszünk hozzá. Tésztává gyúrjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Nagyon vékonyra kell nyújtani.
Ebből a tésztából linzert is lehet csinálni, és mézes kalács házat.
Másnap ki sütjük:
A sütés napján lehet enni, mert puha lesz.
Díszíteni a boltban kapható színes,dekor tollakkal szoktam.
Ennél finomabb, puhább mézeskalácsot még sosem ettem, pedig csak az ünnepi hangulat miatt csináltam mivel a krémes sütiket szeretem. Egy hétvége alatt elfogyott úgy, hogy a párom is azt mondta ő nem szereti a mézest. Pedig a kolléganőknek is akartam vinni. :D
Innen vettem a receptet:
Én pedig ezt használom:
Azért szeretem, mert nagyon kevés hozzávaló kell hozzá(így olcsóbban megúszod) mégis a végeredmény valami csodálatos, finom puhák a mézeskalácsok és szép magasra feljönnek, az íze meg isteni. Olvasd el a kommenteket alatta, mindenki dicséri. Én tavaly próbáltam ki először ezt a receptet és idén is ez alapján fogom sütni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!