Hogy készül a dobos cukor? 13/L
Ha a dobostorta tetején lévő karamellt nevezzük dobos cukornak, akkor szerintem azzal várd meg anyukádat, mert egyrészt hamar elég, másrészt nagyon meg tud égetni.
A mézeskalácsház falait én sima tojásfehérje+porcukor keverékkel szoktam ragasztani.
A mézeskalácsházhoz mi is cukros tojásfehérjét készítünk, azzal ragasztjuk össze. + hogy stabilabb legyen először beletűzött fogpiszkálókkal összetűzzük.
A dobostortához használt cukrot nem ajánlom. (nem is hallotam ilyen célra, szerintem nem alkalmas rá) Nagyon nehéz vele bánni, hamar odakap és szinte azonnal megszilárdul, tehát nagyon gyorsan és nagyon ügyesen kell vele dolgozni. Ráadásul ha elhibázod és rádcsöppen nagyon ronda égési sérüléseket okoz, mivel nem folyik le mint pl. a forró víz hanem a bőrödre ragad és éget míg le nem hűtöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!