Hogyan készül a karamellás tej? Mik az arányok (tej és cukor)?
Addíg kevergesd a cukrot, amíg a felolvadás után szép barna színe lesz. (Ha nem "pirítod" meg eléggé, akkor nem lesz karamell íze, csak édes)
Amikor ráöntöd a tejet, nem kell megijedni, a karamell bekeményedik, de utána felolvad.
a cukrot fel kell olvasztani amíg be nem barnul ,és hogy még ne égjen le, ekkor leveszed a tűzről (meg fog keményedni), majd a tejet simán ráöntöd és addig kevered mig újra fel nem olvad a tejben . Ennyi.
Az arányok meg tényleg ízlés szerint.
Hozzávalók:
cukor,víz,tej
Elkészítés:
Veszel egy lábast tetszés szerint teszel bele kb 10tk cukrot,kavargatod amig szépen elolvad és arany színe nem lesz.Öntesz hozzá fél deci vizet,jól elkevered ez után fél liter tejet öntesz hozzá és felforralod!folymatosan keverd!
Elkészítési idő: 10 perc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!