Szoktatok göngyölt húsit csinálni? Ki hogycsinálja?
szia,én elég gyakran szoktam lapockából vagy pulykamellből.Szép nagy szeleteket kell vágni,ne legyen
papírvékony.jól ki kell klopfolni.ugyanolyan tölteléket teszek bele,mint a töltött csirkébe.tenyerembe fogom a nagyszelet húst,és egy kanálnyi tölteléket elsimítok rajta.föltekerem,ha nagyon duci, fogpiszkálóval rögzítem.
Zsírozott tepsibe sorbarakom őket,és a tetejüket is megkenegetem zsírral.kb.egy dl vizet öntök alá,szorosan lefóliázom,forró sütőbe kezdem sütni.10 perc után visszaveszem a gázt közepesre.Hústól függően kb.egy órát kell sülnie,de félidő táján megnézem.A fólia levételnél vigyázat,mert kicsap a gőz.nem árt kicsit villával vagy lapáttal megmozgatni őket.
ha puha, fólia nélkül pirítani, de nem kiszárítani.
mi gombás töltelékkel szeretjük,ha kéred szívesen leírom azt is.
petrezselymes krumpli,krumplipüré vagy hagymás törtkrumpli megy hozzá,a családom szerint rizzsel száraz.
örülök, ha segíthettem.
üdv.erimami
Én így csinálom:
karajszelet kiklopfolva, megsózva, err egy két szelet sága selyemsonka, aztán erre reszelt sajt, feltekerem a végeit visszadugdosom, panírozom aztán sütöm.
Sziasztok!írom a gombás töltelék receptjét.
12-14 szelet húshoz vagy egy 1,5 kg.-os pipihez 4 szikkadt zsemlét összekockázok és leöntöm annyi tejjel,hogy épp csak megszívja, ne lutyogjon.hagyom állni.Egy közepes hagymát finomra vágok,kevés zsíron megdinsztelem.rádobok kb.20 dkgvékonyra szeletelt gombát,
finoman sózom, lefedem, párolom,ha puha zsírjára visszasütöm.Újra a zsemlék jönnek, a kezemmel szétmorzsolom,ha sok lett a tej, azt kinyomkodom belőle
ráütök egy tojást, sózom, borsozom,vágott petrezselyemmel
fűszerezem.ezt a zsemlés masszát ráöntöm a pírított gombára,visszateszem a gázra és kevergetve beállítom a
sűrűségét,hogy ne legyen túl lágy.Ha csirkébe töltöm megvárom míg kihűl, mert forrón nem bírom a bőre alá gyömiszkélni.a tegnapi receptnél elfelejtettem a hússzeletek besózását írni,de ez talán mindenkinek természetes.Még egy apróság a töltelékhez,egy csipetnyi kurkumát teszek bele,amitől szép sárga lesz.Ha pipit töltök,akkor a madarat a gerinc mellett kettévágom,föllazítom a bőrét,igy sokkal könnyebb megtölteni.a széleket hústűvel letűzöm.a két fél csirke
jobban átsül,mint egészben.még egy pillanatra vissza a
töltelékhez.Ha van egy kis húsos füstölt szalonnánk,egy
egészen új ízt kapunk.akkor a sorrend:szalonna-hagyma-gomba-zsömle.
Bocsi,hogy így elkanyarodtam göngyölthústól a töltöttcsirkéig, de imádok sütni-főzni és boldogan osztom
meg a tapasztalataimat Veletek.
pusz:erimama
köszönöm! a "ne lutyugjon" szakkifejezés nagyon tetszik.
kipróbálom a receptet! karácsonyra is vmi hasonlóra gondoltam, mert a csirkemell a kedvenc állatom és a gombát is nagyon szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!