Aszalt szilvával göngyölt pulykamellet szeretnék készíteni, de hogyan? Minden receptnek örülök. (1 próbálkozás lesz)
szia! nem igazán recept, csak leírom neked, hogy én hogyan szoktam. a pulykamellből szép tenyérnyi szeleteket vágok és kiklopfolom, sózom.én egy hajszálvékony sonkát és egy vékonyszelet sajtot fektetek rá, a szélére teszek 2-3 magozott aszaltszilvát és
összetekerem. hústűvel rögzitem. zsírozott tepsibe sorba teszem őket, a tetejüket is megkenem zsírral.
pici vizet öntök alá és szorosan lefóliázom.
forró sütőben kezdem sütni, de 5 perc múlva visszaveszem közepesre.úgy negyven perc múlva leveszem a fóliát és megnézem villával, hogy puha-e. ha még nem egészen akkor vissza fólia, esetleg még icipici víz, és még egy darabig sütöm.
ha megpuhultak, fólia nélkül megpirítom.
üdv.
előző vagyok, még úgy is szoktam, hogy a tekercseket bepanírozom és úgy sütöm ki.így talán még omlósabb is, mint sütőben sütve.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!