Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsek aszalt...

Hogyan készítsek aszalt szilvával töltött, baconbe tekert pulykamellet?

Figyelt kérdés
Valami ilyesmit gondoltam karácsonyi főételnek, de sehol nem találok egy jó receptet. Aki tud, segítsen, nagyon hálás lennék érte.
2010. dec. 23. 15:21
 1/3 anonim válasza:
Szia!Én szoktam ilyet csinálni,csak sertés karajból,de szerintem ez mindegy,a pulyka még hamarabb át is sül.Szóval kikloffolom a hússzeleteket szép vékonyra,majd a szélére sorba rakom az aszalt szilvát(vagy barackot) egymás mellé.Feltekerem,és az egészet betekerem egy szelet baconnel.Olajozott tepsibe teszem a husikat egymás mellé.A tepsit alufóliával leszoktam fedni,általában így sütöm kb.45 percig magas hőmérsékleten(de a pulykánál gondolom nem kell ennyi.A végén leveszem az alufóliát,és még addig szoktam sütni,amíg egy megpirul rajta a bacon.Nagyon finom omlós szokott lenni.Ha gondolod sütés előtt önthetsz alá egy pici vizet,mert a pulyka szárazabb,oda ne égjen,de azért a baconból is fog zsiradék kisülni.
2010. dec. 23. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem pont van egy ilyen receptem, lehet mi is meg fogjuk csinálni:


Aszalt szilvát vörösborba áztatunk legalább egy napig, majd kimagozzuk.

A pulykamell szeleteket kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd minden szeletet hosszába telerakunk az áztatott, lecsöpögtetett szilvával. Felcsavarjuk, és szalonnával becsavarjuk, majd megtűzzük, vagy összekötözzük. Egy kisebb tepsibe egy kis vajat olvasztunk, ráhelyezzük a hústekercseket és pirosra sütjük.

2010. dec. 23. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

hasonló az az én tervezett göngyölt húsom is, majd karácsony másnapján, annyi különbséggel, hogy én teszek

bele egy gombás-zsömlés tölteléket is.

szóval a szép nagyszelet kiklopfolt húsok már a fagyóban várják végső beteljesülésüket:)

10 nagy szelethez, készítem a következő tölteléket.

3 zsömlét fölkockázok és annyi tejjel locsolom le, hogy morzsálós legyen, ne ázzon el.kézzel szét is morzsolom.

felvágok egy közepes hagymát, amit megdinsztelek, rádobok kb 25 dk vékonyra szeletelt gombát.együtt párolódnak, míg a gomba megpuhul. a zsömlére ütök egy tojást, megborsozom

teszek bele friss petrezselymet,pici delikátot és a zsírjára sült gombához keverem. néhányszor átforgatom, hogy jól összeálljon a masssza.kissé kihűtöm.

a finoman sózott hússzeletekre kenek egy vékony réteget

a töltelékből.

az elejére teszek két aszaltszilvát és szorosan feltekerem. a szilva a közepére kerül. ezt a tekercset

belecsavarom egy akkora szelet baconba, ami átéri.

zsírozott tepsibe rakom őket, és fólia alatt kb 45 percig sütöm.

félidőben megnézem, megforgatom a husikat. végül fólia nélkül pirosra sütöm.

pihentetem legalább 10 percig, majd ferdén félbevágva kerül a tányérra.

hidegen is nagyon finom.

bármilyen köret illik hozzá, még én sem döntöttem mi lesz.

üdv.

2010. dec. 23. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!