Ha kivonja a só nedveséget a húsból akkor a kacsa és liba combot miért kell sütés elötti napon lesózni?
Figyelt kérdés
2013. okt. 17. 16:19
1/2 anonim válasza:
Mert ízletesebb lesz a húsuk. Ennyire egyszerű. Más húsokra is érvényes, ha nem is egy nappal előbb, de pár órával a sütés előtt jótékony a finoman besózás.
2/2 anonim válasza:
Az a nedvesség ígyis-úgyis kisül a húsból az sülési veszteség, nem tudod megakadályozni. (vannak módszerek, amivel csökkenthető,/sous-vide-álás/ de egy háztartásban az kivitelezhetetlen )
Az íze viszont másabb lesz, mert jobban átjárják a húst a fűszerek (nem csak a sót érdemes rátenni, hanem minden más fűszert is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!