Tudok olyan kenyérsütő gépet mondani, aminek hideg marad a fala kelesztés és sütés közben?
Mert az jól le van szigetelve, nem lesz "huzatos" a kenyér, és szépen kel meg.
Konkrét típusszámok érdekelnek. :)
És sütés közben meleg a gép fala vagy hideg?
Mert én szeretnék venni, és tegnap "tanultam", hogy nem mindegy milyen.
pl. anyukámnak van egy Kenwood, és nem lehet rá kinyitni a konyhaajtót, mert huzatot kap és féloldalasan kel meg. Annak meleg az oldala sütés közben és ha a meleg bentről tud kifele "szökni" akkor a kinti huzat is befolyásolja a kenyeret. Persze ha csukva van a konyhaajtó meg az ablak ezzel is tökéletes kenyeret lehet sütni.
Nos,mondok egy ötletet,ha egyszerűbben szeretnél kenyeret sütni :) Én mostanában kaptam erre rá,párom megnyalja az összes ujját kb evés után :) Ha van egy jénaid,vagy vasedényed,akkor tudsz is isteni kenyeret sütni :)
A hozzávalókat így tedd bele egy edénybe :
1 bögre langyos víz
1 élesztő (vagy fél csomag instant )
1 ek. olaj
2 teáskanál só
2 bögre liszt ( Én az egyik bögre felébe szoktam tenni rozslisztet ,nagyon jó ízt ad neki )
Össze kell keverni ezt az egészet ,majd hagyni egy pár órát. Én úgy addig szoktam,amíg a duplájára nem kelt.
20 percig előmelegítem a sütőt az edénnyel együtt (fedő legyen a tetején ! ) olyan 220-230 fokon kb. Ha letelt az idő,jó lisztes felületre borítom a tésztát,lenyomkodom ,behajtom két oldalról,felülről,megfordítom,és csak "beledobom" a forró edénybe . Fedővel 35percig sütöm,fedő nélkül még 15-20 percig . Hagyni kell kihűlni egy kicsit ,és lehet is enni a finom ropogós kenyeret :) Remélem segítettem ! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!