A szelídgesztenyét hogy kell megsütni-megfőzni?
1. Megveszed a boltban (akkor finom, ha szép egészségesek a gesztenye szemek, ezt persze nem mindig lehet tökéletesen megállapítani az üzletben), hazaviszed, megmosod, beáztatod vízbe 30-60 percre
2. Áztatás után bevágod a tetejüket (a nagyobbaknál X-ben is lehet) úgy, hogy a gesztenye egyben maradjon, de sütés közben szépen szét tudjon majd nyílni. (az áztatás miatt könnyebb bevagdosni)
3/1.Beleszórod egy tepsibe, ahol szépen simán (elférnek, nem egymás tetején) 200(+) ˙C körüli sütőbe teszed min. 35-40 percre, és sütés közben 2-3 alkalommal kiveszed és kevés vizet spriccelsz rájuk. Én úgy szoktam, hogy a kezem belemártom egy csészébe, és úgy csöpögtetem rá a vizet)
3/2. Minden úgy. mint az előző verzióban, csak nem tepsibe szórva, hanem alufóliába csomagolva, ekkor talán kicsit kevesebb idő is elég a sütéshez, de ugyanúgy spriccelni kell vízzel. Ilyenkor kicsit puhább a végeredmény, nem feltétlen a ropogósra sült verzió.
Én így szoktam, remélem tudtam segíteni! :)
Aztán majd kitapasztalod, hogy szereted, nagyjából ennyi a lényeg a dologban.
Első vagyok, elfelejtettem írni, hogy a héját nem kell levenni, abban kell sütni, és elég csak akkor levenni, amikor eszed (mint ahogy a szotyit se törjük meg evés előtt előre :p).
Melegen a legfinomabb, minél jobban kihűl, annál "rosszabb" enni, melegen adja ki jobban az ízét meg az állaga is jobb úgy. Én eleve mindig csak annyit sütök ami 1 alkalommal elfogy, nem próbáltam melegíteni, de biztos nem olyan finom úgy már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!