Füstölt szalonnát hogyan és mennyi idő alatt tudom megfőzni?
Sajnos párom benézte, és nem füstölt-főtt, hanem sima füstölt szalonnát vett. Sebaj, megfőzöm én...
Na de hogyan?
Kb. egy kiló. Sima vízben? Lassú tűzön? Mennyi idő?
Előre is köszönöm.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Várd meg míg felforr, utána vedd a lángot közepesre, hogy ne forrjon annyira, mint a szappanlé.
Egy kiskanál sót azért raknék bele, és pár girizd fokhagyma is csak javít rajta.
Valószínűleg nem főzném annyi ideig, hogy a bőre is puha legyen, mert akkorra a szalonna-rész teljesen szétfő.
Ha villával beleszúrsz és puha, és a színe is a szalonnának olyan üveges, csillogó, akkor már biztosan abbahagyom a főzését.
Van aki a főzővízben hagyja kihűlni.
Én ki szoktam szedni, körbesózom, körbepaprikázom és zúzott fokhagymával még körbekenem akkor rögtön melegében. Ez ízlés és szokás kérdése, ki így, ki úgy.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
LOL:
Ízlések és pofonok közötti különbség. A kérdező kérdezett valamit, arra szeretne választ kapni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A "császár jellegű" húsos szalonna a kolozsvári.
Főzése, mint a sonka, lassan, kb. két óra. Aki szereti a vizébe (sima víz) tehet fokhagymát, esetleg babér levelet.
Melegen, hidegen egyaránt fejedelmi étek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!