A húsleveshez a levestésztát miért szokták külön vízben megfőzni? Miért nem lehet a főzés befejezése előtt pár perccel a levesben megfőzni?
Mert ha marad leves akkor másnapra szétázik benne a tészta..
Nálunk igy szokták :
Én külön veszek ki a húslevesböl annyit miben a tésztát megfőzöm ..
Egyetértek az előttem szólókkal, harmadrészt pedig:
a megmaradt levesben a bennemaradt tészta másnapra "megissza" a levest, és ott marad a fazék alján a zöldségekkel egyebekkel lé nélkül.
Ezért én is csak külön kislábasba szedik ki a kész levesből annyit, hogy a tésztát benne meg tudjam főzni, és a maradék tészta ebben a kislábasban fog a hűtőbe kerülni.
mi is külön főzzük sős vizben, majd muanyag tároloban megy a hűtőbe. mikor kolis voltam szoktam vinni otthonrol, és kedden már nem tudtam megenni ha benne volt a tészta, mert megromlott, pedig hűtőben volt. (bár nem szivta fel ahogy irták).
utánna elkedztem külön hordani, és volt hogy csak szerdán ettem meg, és semmi baja nem volt. ugyhogy tényleg megromlik ha benne a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!