Hogyan kell a levestésztát (cérnametélt) kifőzni?
Előre is nagyon köszönöm!
Egy kollégista lány
Szia!
Általában ugyanúgy mint a többi tésztát. Felteszel vizet melegíteni, teszel bele sót, pici étolajat, megvárod amíg felforr, majd mehet bele a tészta. A cérnametéltnek nem kell sok idő, általában 1-3 perc főzés , de a legbiztosabb, ha megkóstolod, hogy elég puha-e.
Csak én vagyok aki a levesbe főzi ki a cérnametéltet, megspórolva vele a sózást, olajozást, és szűrést?:)
Különveszek annyi levest, amennyit megeszünk, és abba főzöm ki a cérnametéltet, daragaluskát.
Ahogy már írták, forrjon kissé sós víz, majd 1 perc forrás a tésztának, és gáz le. még egy perc várakozás é s kész is, elszűrheted, de lehet , hogy fel is vette a vizet. húsleveskockával is lehet főzni, akkor ne szűrd le, azzal együtt finom.
annyi legyen a lé, hogy a száraz tészta kényelmesen elférjen benne, bár azonnal összemegy, de azért legyen helye egy kicsit dagadni.
Nemigaz!
Én is a levesből szedek ki egy külön edénybe, és a levestésztát abba főzöm bele. És húslevesnél mindig így teszek, akár cérnametélt, akár csiga, vagy bármi más tészta.
Igen, arra írtam, hogy nem igaz, hogy nem csak ketten vannak, akik a levesből szednek ki, ha a tésztát főzik.
(Egyébként akik eddig nem így csinálták, csak síma vizet forraltak tartósítószeres leveskockával, legalább egyszer próbálják ki ezt a módszert, és hasonlítsák össze az ízeket)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!