Chilo con carne és sült hús?
Figyelt kérdés
Szeretnék új fajta chilis babot készíteni, amiben a megszokott darált hús helyett egy szelet sült húst teszek a babhoz. Ajánlanátok recepteket, húsfajtákat, amik jól passzolnak a chilihez? A hátszín és a tarja tetszik, de hogyan érdemes elkkészíteni?2013. okt. 10. 15:55
2/3 bumbi02 válasza:
Én régebben csíkokra szeltem a húst, amit hagyma és paprika mellett megpirítottam, és aztán adtam hozzá a babot, kukoricát, paradicsomot, és fűszereztem.
De ha kifejezetten szelet húst szeretnél hozzá, akkor az a legjobb verzió (szerintem), ha a sült húst kevés olajon hirtelen megpirítod mindkét oldalát (só,bors, 2-2 perc elég nagy lángon, hogy kérge legyen a húsnak), aztán félreteszed melegen tartod.. A visszamaradt zsiradékba megdinszteled a hagymát és paprikát, majd hozzáadod a babot, kukoricát, és a paradicsomlevet, kicsit több lére engeded, mint ha darálthússal lenne, és mikor kellően befűszerezted, akkor a húst visszateszed a csilis babba, és abban párolod készre.
3/3 anonim válasza:
Mi nem szeretjük darált hússal, így kockára vágott hússal szoktam csinálni. A húst befűszerezem, olajban átsütöm kicsit, majd összefőzöm a babbal. Szerintem bármilyen húsból jó, én pulyka, vagy csirkemmellből szoktam , mert nem eszünk disznóhúst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!