Hogyan szoktatok az étkezésen spórolni?
Több napra főzök, így a mosogatni valón és a gázon is spórolok.
Mindent felhasználo, egyszerűbb ételeket szoktam készíteni tartalmasabban-pl krumplifőzelék sült virslivel utána valamilyen itthon sütött házi péksütemény, kalács, kuglóf ilyesmik a másik fele meg megy reggelinek lekvárral.
Lekvárt, lecsót, savanyút, leveket, befőttet stb én teszem el.
Leveseket főzök 2-3napra, ilyen por ételeket sosem eszünk, meg ilyen mirelit ételeket sem.
Van mindig mindig a héten-leves, főzelék, húsos kaja, édes vagy sós péksüti tartalmasabb leves után, vacsorák is általában melegek főleg tejszínes, zöldséges, húsos tészták, rizs valamilyen feltéttel-akár sült virsli, akár tükörtojás mindig ami van.
Zöldsék és körözött krémeket készítek reggelihez, főtt tojás, rántotta, melegszendvics vagy bundás kenyér. Kekszet szoktam itthon hétvégén sütni, eltesszük egy dobozba és abból veszünk, nem szoktunk venni.
Nagyban veszek mindent auchanba, főleg saját márkás terméket, zöldséget, gyümölcsöt, tejet piacról.
Gyerekek oviban és iskolában esznek 3szor, így már csak vacsorázni szoktam itthon vagy eszenk joghurtot, túrókrémet pár db házilag sütött kekszel, almával, naranccsal stb. Férjem visz a munkahelyére meleget, itthon reggelizik, vacsorázni szintén itthon eszik.
Én össze vissza dolgozom, de én is szoktam vinni.
Mindig felhasználok mindent, ha marad főtt rizs még abból is csinálok rizsgombócot és hozzá sajtmártás és sült virsli vagy ilyenek. Ezek egyszerűek és nem kell semmit sem kidodbi.
Egy ideig azt csináltam, hogy olcsó parasztos kajákat csináltam, amik jellemzően laktatóak, zsírosak, de ami a lényeg, szénhidrát dúsak. Ettől szénhidrát függővé váltam, miközben kevés tápanyagot vittem a szervezetembe. Kb. két hónapja elkezdtem fogyózni és mennyiség helyett minőséget eszem: sok hússal, hallal, salátával. Igaz, hogy ezek alapból drágábbak, de mivel nem eszem túl magam, határozottan azt érzem, hogy több marad a pénztárcámban. Paradoxnak tűnik, de így van.
Emellett arra mindig is odafigyeltem, hogy amennyire lehet alapanyagokat és ne előre elkészített dolgokat vegyek. Illetve, hogy pontosan kalkuláljam, hogy mennyit eszek meg, ne kelljen semmit se kidobni. utóbbit sokáig kell tanulni, még mindig előfordul, hogy megromlik ez-az
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!