Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől jó egy háziasszony ha...

Mitől jó egy háziasszony ha jókat főz vagy ha tud sporólni a koszt pénzen és főz?

Figyelt kérdés

Nagyon komoly vita van ebböl a suliban az osztályban !!

VIP : vendéglátos ismeretek órán és anyag gazdálkodás témában tette fel a tanár a kérdést : Az osztály 2 szakadt . pro- kontra .


Köszönöm

18 /N


2013. márc. 19. 16:22
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Számomra akkor, ha jókat főz. Lehetőleg úgy, hogy ne költsön 1-1 ebédre tízezreket, de mégse krumplifőzelék legyen...
2013. márc. 19. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
97%

Ez szerintem anyagi helyzettől függ. Ha valahol bőven van pénz, akkor természetesen nem annyira kell spórolni, ott jobban lehet törekedni a minőségre. Persze akkor is lehet, ha kevés a pénz és szükség van a spórolásra, de akkor már nem teheti meg az ember, hogy egy héten mondjuk kétszer dőzsöl a család minden jó kajában, aztán a hét további részében felkopik az álla, úgyhogy ilyenkor a spórolni, beosztani tudás játszik nagyobb szerepet, hogy kevésből is lehetőleg jó és tápláló kajákat tudjon főzni az adott háziasszony.

Szóval az számít szerintem, hogy a rendelkezésre álló lehetőségekkel tudjon bánni és ki tudjon belőlük hozni valami jót.

2013. márc. 19. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Az a jó háziasszony, aki jó ételt tud főzni kevés pénzből is! Ehhez viszont jó szakácsnak kell neki lenni. Sok pénzből nem művészet jó kaját főzni!
2013. márc. 19. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
80%
Ha sporolósan jókat főz. :-)
2013. márc. 19. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
88%
Olcsón és jót főzni a legnagyobb művészet. Évekig nem főztem főzelékeket, mert olyan vacakul sikerült, hogy senki nem akarta megenni. Most erőt vettem magamon 40 évesen, és megtanultam olyan főzelékeket főzni, hogy egy nap alatt elfogy a nagy fazékkal. :)
2013. márc. 19. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
92%

A kettő együtt játszik...a művészet ott kezdődik, hogy kis költségvetésből finomat, egészségeset, laktatót főzni a családnak.

De nem nem a tudás fáján terem, és csak leszakítjuk, ehhez rengeteg tapasztalat szükséges, amit csak az "élettanárúr"

tanít meg.

2013. márc. 19. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor jó ha kevés pénzből tud finomat pl a pizza azért alakult ki mert egy olcsó étel.
2013. márc. 19. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 doboszoli ***** válasza:

Szerintem is az a művészet, hogy a rendelkezésre álló keretből a legtöbbet hozza ki valaki.

Kis nosztalgia.

Drága nagyanyám kiválóan főzött,(azóta sem tudom reprodukálni a töltött káposztája ízét, pedig igencsak igyekszem) ha ma paprikás krumpli volt, másnapra nagy biztonsággal meg lehetett tippelni a krumplilevest, ha marhahúslevest főzött vasárnapra, boszorkányos ügyességgel tüntette el belőle a húst ebédkor, majd másnap paradicsomszósszal feladta főételnek.

2013. márc. 20. 05:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!