Mitől jó egy háziasszony ha jókat főz vagy ha tud sporólni a koszt pénzen és főz?
Nagyon komoly vita van ebböl a suliban az osztályban !!
VIP : vendéglátos ismeretek órán és anyag gazdálkodás témában tette fel a tanár a kérdést : Az osztály 2 szakadt . pro- kontra .
Köszönöm
18 /N
Ez szerintem anyagi helyzettől függ. Ha valahol bőven van pénz, akkor természetesen nem annyira kell spórolni, ott jobban lehet törekedni a minőségre. Persze akkor is lehet, ha kevés a pénz és szükség van a spórolásra, de akkor már nem teheti meg az ember, hogy egy héten mondjuk kétszer dőzsöl a család minden jó kajában, aztán a hét további részében felkopik az álla, úgyhogy ilyenkor a spórolni, beosztani tudás játszik nagyobb szerepet, hogy kevésből is lehetőleg jó és tápláló kajákat tudjon főzni az adott háziasszony.
Szóval az számít szerintem, hogy a rendelkezésre álló lehetőségekkel tudjon bánni és ki tudjon belőlük hozni valami jót.
A kettő együtt játszik...a művészet ott kezdődik, hogy kis költségvetésből finomat, egészségeset, laktatót főzni a családnak.
De nem nem a tudás fáján terem, és csak leszakítjuk, ehhez rengeteg tapasztalat szükséges, amit csak az "élettanárúr"
tanít meg.
Szerintem is az a művészet, hogy a rendelkezésre álló keretből a legtöbbet hozza ki valaki.
Kis nosztalgia.
Drága nagyanyám kiválóan főzött,(azóta sem tudom reprodukálni a töltött káposztája ízét, pedig igencsak igyekszem) ha ma paprikás krumpli volt, másnapra nagy biztonsággal meg lehetett tippelni a krumplilevest, ha marhahúslevest főzött vasárnapra, boszorkányos ügyességgel tüntette el belőle a húst ebédkor, majd másnap paradicsomszósszal feladta főételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!