Kezdő háziasszony! Könnyű receptet írnátok?
Könnyen megfőzhető ételeket írjatok légyszíves és esetleg oldalakat amin részletesen le van írva mint egy h*lyegyereknek!??
Sajnos önállósodni készülök de eddig édesanyám mindent kivett a kezem alól! Légyszíves segítsetek!
Szerintem eléggé részletesem leír mindent és sok recept is van benne:
Főzelék! Borsó, tök, karalábé és hasonlókat egyszerű megfőzni: felteszed vízben főni, megsózod, esetleg egyéb fűszert is tehetsz bele, de elsőre elég a só. Amikor megpuhult, behabarod: 2 kanál tejföl, 2 kanál liszt, összekevered, felhigítod a fazékból vett lével, aztán beleöntöd, elkevered, és még egy percig forralod.
Ha csomós lett a habarás, akkor botmixerrel kicsit dolgozd meg (mielőtt beletennéd a főzelékbe).
Sült hús: veszel húst, pl.karaj vagy csirkecomb, a karajt szeletekre vágod. Ha gondolod, kiklopfolod, de nem muszáj. Jó alaposan bedörzsölöd sóval és egy éjszakára beteszed a hűtőbe. Másnap megmosod a szeleteket, tepsibe teszed, vizet öntesz alá, és egy óra alatt megsütöd. A csirkét időnként meg kell locsolni az alatta lévő vízzel (amiből a végén szaft lesz, mert belesül a zsír). Mellé tehetsz karikára vágott krumplit, vagy almát köretnek.
Jajj, valahol láttam még olyat is ahol azzal kezdte a receptet h fogd meg a fakanalat! :D
Ez am egy jó oldal szerintem... :) [link]
Itt minden recept elkészítését képekkel illusztrálják. Minden fontos lépést lefotóznak, és részletesen leírnak, el sem lehet rontani. :)
Itt vannak desszertek és főételek is (pl. olyan alap dolgok is, mint a nokedli, stb.), szintén sok fotóval, hogy lekövethesd az egész munkamenetet.
Ezen kívül javaslom, hogy Youtube-on nézd meg a "mielefozoiskola" által feltöltött videókat (ez a csatorna neve), én onnan készítettem múlt héten brassóit, isteni lett, és a videó alapján lehetetlen volt elrontani. :)
Jó: fogd meg a fakanalat!
No meg: a gáztűzhelyet is be kell kapcsolni, mert anélkül nem megy! :))) Bocsi!
Paprikás-krumpli (de ha ez már megy, és a krumpli helyett kockára vágott sertés-combbal dolgozol, akkor = pörkölt)
Apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinsztelsz szé aranysárgára, majd beleforgatod a hasábba vágott krumplit, megszórod törtpaprikával, és felöntöd annyi vízzel, hogy éppen csak el-lepje. Tégy bele egy késhegynyi sót! Ha felforrt, vedd visszább alatta a gázt, és kis idő után kóstold meg, kell-e még bele sót. Főzés közben néha-néha kavarj bele, hogy minden szem krumpli főjön lehetőleg egy ideig a lábas alján is és a tetején is. Kb. 25-30 perc alatt készen van, de érezni fogod, mikor puha.
Amikor ez már megy, akkor a krumpli helyett majd egy kis kockára vágott sertés-combbal is próbálkozhatsz, gyakorlatilag ugyanez a menete!
video.xfree.hu/?n=1vargaildyko%7C9d200cefff1a8f8f1680e4e40e8c9dff
Főzeléket a legegyszerűbb módon így meg tudod csinálni, ahogy ebben a receptben van: [link]
Nem csak a finomfőzeléket, borsót, zöldbabot, karalábét is ugyanígy szoktam, esetleg néha másképp fűszerezem. Vagy pl. zöldbabba teszek fokhagymát is, ami a borsóhoz pl. nem kell, de ha kimarad, akkor is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!