Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Akik heti vagy havi menüt...

Akik heti vagy havi menüt készítenek tényleg tudnak sporólni és kb mennyit?

Figyelt kérdés
2013. febr. 11. 18:16
 1/5 anonim ***** válasza:
51%
Tényleg tudunk spórolni, méghozzá nem is keveset.Illetve, kinek mi a kevés. Én heti,vagy havi menüt szoktam késziteni. Ehhez vásárolok be, hetente egyszer.A menü készitésnél figyelembe veszem a változatosságot,és azt, hogy a vásárolt termékből lehetőleg kétszer is tudjak főzni.Pl, ha nincs menüd, a vásárolt káposztát mind ráreszeled egy káposztás tésztára, holott a fele jó lenne holnapután egy levesnek.Vagy a szelet husból egyet félreteszek stefániának, a többit kirántom.Ha nincs terved, mind kirántod. Érted?
2013. febr. 11. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
50%

Minden tiszteletem azoké, akiknek van ereje kitalálni előre, hogy mit főzzenek...


(Én üzletemberként délután 4kor örülök, hogy a gyerekeimig ellátok, nem még kitalálgatni, hogy mit csináljak egy fél fej káposztával. :D)

2013. febr. 11. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
51%

Ha úgy állitasz össze menüket, hogy átgondolod, akkor akár felére is lemehet a kiadás.

Fontos, hogy olyan legyen, amit mindenki megeszik, mert ha nem szereti a család és kidobod, akkor az igen sok veszteség.

Nézd meg elöre, hogy akciós, és azokat bekalkulálva tervezd a kajákat.

Lehetöleg olyan étrendet állits össze, hogy egy fözéssel több kaját tudj késziteni (pl. pörkölt - maradék másnap hortobágyi palacsinta, rizseshús, palócleves, stb).

A heti étrendben legyen rendszer, pl.

vasárnap leves, húsétel, körités, desszert,

hétfön a maradékok,esetleg átalakitva

kedden fözelék feltéttel

szerdán laktató leves, tésztaféle

csütörtök egytálétel

péntek krumpli vagy rizs alapú étel

szombaton valami a sütöböl, rakott vagy hasonló, amivel nincs sok munka


Persze ezt tetszés szerint lehet összeálitani, de legyen valami rendszer benne.


Hetente vagy kéthetente egyszer tarts nagybevásárlást, csak tej, kenyér, friss saláta legyen, amit naponta-kétnaponta veszel.

A heti étrendhez ird össze, hogy mire van szükséged, és bevásárláskor CSAK azt vedd, ami a listán van.


Ha valamiböl marad egy adag, akkor azt fagyaszd le, hónap végén jól jön, hogy nem kell külön pénzt kiadni még a kajára is. Igen vicces - föként a gyerekeknek -, ha mindenki valami más ehet, kiválaszthatja, hogy mi tetszik azokból, amik vannak.


Emellett az is fontos, hogy ha terv szerint fözöl, akkor ne legyen közben nassolgatás, az felesleges pénzkiadás is, meg még csak nem is tesz jót.

2013. febr. 11. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
19%

kedves Második! Köszönöm a gratulációt. Arra jöttem rá, hogy ha előre elkészitem a menüt, a gyerekeimre is több időm marad, nem görcsölök napi félórákat azon, hogy mit főzzek, és nem kell minden nap sorbanállnom az üzletben sem.

Sajnos nekem számit a fél fej káposzta.

2013. febr. 11. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
52%

Közel 20 évig voltam üzletasszony, és én is ledolgoztam a napi 10-12 órát, szombaton is minimum a 8 órát, sőt esetenként még vasárnap is.


Pörköltet annyit főztem, hogy abból kiadagolva még minimum 2x tudjak elővenni és akkor már időhiányban csak köretet készíteni.

Sülteket is adagonként lehet lefagyasztani, ha kevés az idő, csak előkapod és a köret hozzá percek kérdése.

Ezek voltak az u.n. aranytartalékok, vészhelyzetre.


Egyébként szombaton-vasárnap kell úgy főzni, hogy abból még maradjon minimum egy másik napra is, ill. az esetleges maradékból percek alatt lehessen varázsolni valami újat.

Előre panírozott rántott husik, zöldségek, hűtőbe rakva, tésztákat csak főzni kelljen, a rávalók legyen előre elkészítve.

Nem kell hétköznap este órákat eltöltened azzal, hogy mi legyen a vacsi, ha szombat-vasárnap nemcsak eldöntöd, de elő is készülsz.


Egyébként mostmár, hogy nyugdíjaztam magam, heti tervem van, hetente egyszer megyek bevásárolni, hét közben még egyszer, de akkor már csak kenyér-tej-hasonlókat vásárolok.


Készíts a hűtődre egy noteszt + tollat, amikor főzés közben azt látod, hogy valami fűszer, vagy krumpli, rizs, só, akármi elfogyott, akkor azt rögtön ráírod. Amikor mégy vásárolni, akkor vidd magaddal, nem az üzletben kell azon golyóznod, hogy mit is kell venned. Egyrészt gyorsabban végzel a vásárlással, másrészt nem vásárolsz össze mindent, ezzel is spórolni tudsz.

2013. febr. 11. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!