Ki hogyan készíti a tócsnit?
Lereszelem a krumplit, bele 1 tojás, liszt, só, bors, sok-sok fokhagyma. És jó erős fűszeresre csináld, szerintem úgy finom:)
Utána pedig forró olajban kisütni. Mi úgy szoktuk, h rakunk egy nagy kanállal az olajba és vékonyra kilapítjuk, mintha egy vékony szelet rántott hús lenne. De barátnőm például evőkanállal "szaggatja" bele az olajba és úgy süti ki.
Lereszelt krumpli, liszt, só, kevés fokhagyma.
Úgy sütöm mint a palacsintát... pici olajban, kilapítva.
Tócsi, tócsni vagy cicege...:)
Lereszelem én is a krumplit, néha teszek bele tojást, bár akkor nem szívesen kóstolom utána a nyers masszát...:) Lisztet, sót és egy kis Vegetát, borsot, vöröshagymát, fokhagymát keverek bele. Szerintem nem kell annyira fűszerezni, had érződjön a krumpli igazi íze! A sóval is vigyázz, mert ha meglódul nem győztök majd inni utána.
Utána jól összekeverem és forró zsírban kisütöm. Egy palacsintasütőbe kb. 3 darabot alakítok ki ellapítva. Van egy light-osabb megoldás is, ha az egész masszát egy tepsibe rakod és ott sütöd. Így minimális a zsiradék rajta...:) Jó étvágyat!
Lereszelem a krumplit, hagyom egy kicsit állni, leöntöm róla a levét, a levet pótolom tejjel (így puha lesz a belseje, nem kemény), ráütök egy tojást, megsózom, borsozom, kis liszttel besűrítem, forró olajban kisütöm.
Utolsónak nálunk berének hívják :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!