Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell lepcsánykát/ tócsnit...

Hogy kell lepcsánykát/ tócsnit készíteni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 9. 09:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
27%
Krumplit lereszeled, csinálsz tojásból, lisztből, vízből sűrű palacsintatészta szerűséget, ebbe bele a kinyomkodott(fontos,különben túl híg lesz a tészta) krumpli, só, bors ízlés szerint.
2011. jún. 9. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Én nem így csinálom.


Sajtreszelőn lereszelem a meghámozott nyers krumplit. (Kb. 6-7 nagyobb szemet)1-2 gerezd fokhagymát is bele reszelek.

Adok hozzá egy egész tojást. Só, bors, vegeta. És a végén adom csak hozzá a lisztet, pont annyit amennyit felvesz. (Palacsinta tészta sűrűség.)

Felhevített, forró olajban sütöm ki aranybarnára. Vigyázz tényleg forró legyen az olaj vagy zsír, mert megszívja magát a tészta.

Szia =)

2011. jún. 9. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:

én a nyerskrumplit lereszelem, kinyomkodom és úgy adik hozzá lisztet, egy tojást, sót, hogy jó állagú (nokedliszerű) legyen. lehet bele reszelt hagymát is tenni, a bors is természetes bele.

olyan sűrű legyen, hogy a kanálról ne csurogjon le, amikor a a forró zsirba teszed. ott kanállal szétlapítod egy kicsit.pár perc mólva óvatosan megfordítod, és a másik felét is pirosra sütöd.

2011. jún. 9. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Lereszeled a krumpli.Annyi lisztet teszel hozzá, amennyit felvesz.Bele 1 tojás, fokhagyma, só, bors, pici delikát.Forró olajban kanállal adagolod, és aranyszínűre sütöd.Mi tejföllel szeretjük.
2011. jún. 9. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
Palacsinta tésztát?Nehogy úgy csináld.Minek kellene bele víz?
2011. jún. 9. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

én is úgy csinálom,mint

A válasz megírásának időpontja: ma 10:05

csak én nem teszek bele vegetát,hanem petrezselymet és majorannát,és a világért sem palacsintatészta sűrűségűre,hanem olyasmire mint a fasírt

2011. jún. 9. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Lereszelem a nyers krumplit,bele:só,kicsi poharas tejföl,liszt.(nálunk cicege)

Anyósom így csinálja:reszelt krumpli,tojás,só,bors,vegeta,liszt.(nála macoknak hívják)

2011. jún. 9. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
35%
Nem tudtok olvasni???? SŰRŰ palacsinta tészta...egyébként én is teszek bele vizet, mert alaposan kinyomkodom a krumplit, így kell bele egy fél pohárnyi utánpótlás...
2011. jún. 9. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
61%
Nem kell a krumplit kinyomni.És mi tudunk olvasni, ti viszont nem tudtok főzni.Fasírt állagúnak kell lenni, nem palacsinta tésztának.Ennyi.
2011. jún. 9. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ahány ház annyi szokás! Van aki fasírt állagúra készíti van aki sűrűbb van aki kevésbé sűrű palacsinta tészta szerűre. Ki hogy szereti, hogy tanulta... Nem kell ezen problémázni! Főleg egy olyan ételnél nem ami tényleg kb. minden háznál más.

Apukám pl. nagyon sűrűre csinálja, anyukám folyósabbra, és vegetát nem teszünk bele, csak sót borsot. Nálunk ilyen, de nem hülyézem le azt aki tesz bele vegetát...

2011. jún. 9. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!