Hogy kell lepcsánykát/ tócsnit készíteni?
Én nem így csinálom.
Sajtreszelőn lereszelem a meghámozott nyers krumplit. (Kb. 6-7 nagyobb szemet)1-2 gerezd fokhagymát is bele reszelek.
Adok hozzá egy egész tojást. Só, bors, vegeta. És a végén adom csak hozzá a lisztet, pont annyit amennyit felvesz. (Palacsinta tészta sűrűség.)
Felhevített, forró olajban sütöm ki aranybarnára. Vigyázz tényleg forró legyen az olaj vagy zsír, mert megszívja magát a tészta.
Szia =)
én a nyerskrumplit lereszelem, kinyomkodom és úgy adik hozzá lisztet, egy tojást, sót, hogy jó állagú (nokedliszerű) legyen. lehet bele reszelt hagymát is tenni, a bors is természetes bele.
olyan sűrű legyen, hogy a kanálról ne csurogjon le, amikor a a forró zsirba teszed. ott kanállal szétlapítod egy kicsit.pár perc mólva óvatosan megfordítod, és a másik felét is pirosra sütöd.
én is úgy csinálom,mint
A válasz megírásának időpontja: ma 10:05
csak én nem teszek bele vegetát,hanem petrezselymet és majorannát,és a világért sem palacsintatészta sűrűségűre,hanem olyasmire mint a fasírt
Lereszelem a nyers krumplit,bele:só,kicsi poharas tejföl,liszt.(nálunk cicege)
Anyósom így csinálja:reszelt krumpli,tojás,só,bors,vegeta,liszt.(nála macoknak hívják)
Ahány ház annyi szokás! Van aki fasírt állagúra készíti van aki sűrűbb van aki kevésbé sűrű palacsinta tészta szerűre. Ki hogy szereti, hogy tanulta... Nem kell ezen problémázni! Főleg egy olyan ételnél nem ami tényleg kb. minden háznál más.
Apukám pl. nagyon sűrűre csinálja, anyukám folyósabbra, és vegetát nem teszünk bele, csak sót borsot. Nálunk ilyen, de nem hülyézem le azt aki tesz bele vegetát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!