Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki, hogyan készíti a szarvaspö...

Ki, hogyan készíti a szarvaspörköltet?

Figyelt kérdés
2011. jún. 10. 18:11
 1/3 anonim ***** válasza:
24%

Apukám ennek a mestere, én sajnos nem nagyon tudom, csak azt hogy jó minőségű száraz vörösbor a titok és nem kell sajnálni belőle semmit.

Vegeta, pirosarany, sózott , tartósított őrölt paprika,bors,szemes és egész is, pici őrölt kömény.

2011. jún. 10. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 Főzős Laci ***** válasza:

A felkockázott szarvas húst ugyanúgy készítjük el,mint ha más húsféleség lenne.

Forró olajon a hús 25 %-ának megfelelő hagymát dinsztelünk,majd lehúzom a tűzről és beleteszem az őrölt paprikát,s egy kis vizet,majd felforralom=szinte majdnem elpárologtatom.Ekkor beleteszem a húst,és néha néha átkavarom,hogy a húskockák minden oldalukon megpörkölődjenek(ezért pörkölt).Mehet bele kevés z.paprika,paradicsom,és a főzésnél a lényeg,hogy mindig csak kevés vizet tegyél hozzá,mert ezt az ételt pároljuk!

Kömény,majoranna,rozmaring mehet bele,de a bors a pörköltnek nem fűszere!Jó étvágyat!

2011. jún. 10. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 doboszoli ***** válasza:

A minap írtam az őzpörköltről, keress rá.

Tudom, hogy ízlés, de azt azért megnézném a gyakorlatban, amikor a húst a paprikával elkevert zsiradékon "pörköli" valaki.

2011. jún. 13. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!