Ki, hogyan készíti a szarvaspörköltet?
Apukám ennek a mestere, én sajnos nem nagyon tudom, csak azt hogy jó minőségű száraz vörösbor a titok és nem kell sajnálni belőle semmit.
Vegeta, pirosarany, sózott , tartósított őrölt paprika,bors,szemes és egész is, pici őrölt kömény.
A felkockázott szarvas húst ugyanúgy készítjük el,mint ha más húsféleség lenne.
Forró olajon a hús 25 %-ának megfelelő hagymát dinsztelünk,majd lehúzom a tűzről és beleteszem az őrölt paprikát,s egy kis vizet,majd felforralom=szinte majdnem elpárologtatom.Ekkor beleteszem a húst,és néha néha átkavarom,hogy a húskockák minden oldalukon megpörkölődjenek(ezért pörkölt).Mehet bele kevés z.paprika,paradicsom,és a főzésnél a lényeg,hogy mindig csak kevés vizet tegyél hozzá,mert ezt az ételt pároljuk!
Kömény,majoranna,rozmaring mehet bele,de a bors a pörköltnek nem fűszere!Jó étvágyat!
A minap írtam az őzpörköltről, keress rá.
Tudom, hogy ízlés, de azt azért megnézném a gyakorlatban, amikor a húst a paprikával elkevert zsiradékon "pörköli" valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!