Ki hogy készíti a tarhonyáshúst?
szeretnék készíteni de idáig nem sikerült a tarhonyát jól elkészíteni. Menyiséget írjatok léci! fél kiló tarhonya és fél kiló húsom van.
Köszönöm.
a én a húst megfőzöm pörköltnek, jó szaftosra, egy kis paprika paradicsom is kerül ilyenkor bele.
a fél kiló tarthogyát, egy kanál zsíron megpirítom, aállandóan kevergetve, hogy szép barnás-sárga legyen.
forró 7-8 deci vízzel felengedem, szóval másfélszerese a tarhonyának kb a víz. akkor sózom, és lefedem., amikor az összes levet felszívta, villával lazán átkeverem és lehúzpm a tőzről. meg fedő alatt, ruhával letakarva egy 15 percig hagyom. utána keverem össze a pörkölttel. így a kész tarhonya nem szívja föl a pörkölt összes szaftját, nem lesz száraz.
én ugyan fél kiló tarthonyához 70-80 deka húst szoktam, de fél kiló is elmegy.
Attól függ, hány emberre főzöl, a fél kg. húshoz elégnek kellene lenni a negyed kg. tarhonyának is.
Egyébként én is külön megfőzöm a pörköltet (sűrű szafttal) és külön készítem a pirított tarhonyát. Én csak adagonként rakom hozzá a vizet és állandóan ott vagyok mellette, de az előttem szóló módszere szerintem jobb. A végén pedig összeöntöm és egy kicsit átforralom.
Ha paraszt-tarhonyát akarok, akkor viszont amikor a hús félfövésben van, belerakom a normálnál vastagabbra szelt krumplit és a tarhonyát és abban főzöm készre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!