Ehhez a sütihez habtejszín, vagy főzőtejszín kell?
2-es és 4-es:
Van amikor a süteményhez főzőtejszín kell, sűrítés céljából, ha főzött krém készül. Ugyanis a habtejszín fehérje-összetétele eltér a főzőtejszín összetételétől.
A habtejszín hab készítésére való, főzésnél sűrítéshez pedig főzőtejszín.
Mindkettőből van adalékanyag nélküli, és stabilizált változat (karragénnel, guargumival, gumiarábikummal).
A Naszálytejes 20 %-os főzőtejszínben nincs semmilyen adalékanyag, 500 ml 350 Ft-ba kerül, szerintem a legjobb minőség.
Itt Magyarországon még nem találkoztam olyan dobozolt/poharazott (azaz nem termelőnél kimért friss) HABtejszínnel amelyikben nem lett volna valamilyen stabilizátor adalékanyag.
Kérem, ha valaki tud adalékanyag nélküli 30 vagy 30+% feletti zsírtartalmú dobozolt habtejszínt írja meg nekem privát üzenetben.
A tejföl pedig egyáltalán nem hulladék. És nincs is bennük adalékanyag.
A tejföl nem egyenlő a frissföllel vagy finomföllel vagy változatos elnevezésú hozzáadott NÖVÉNYI ZSÍRRAL dúsított keserű ízű változataival.
A tejföl igenis finom, és értékes, számtalan sütemény van amihez tejföl szükséges.
A tejföl a tejszín savanyított változata.
A kérdésre is válaszolva: habtejszín szükséges a linkelt recepthez.
kezdjük ott, hogy ilyen, hogy "habtejszín" meg "főzőtejszín" (hiába hangzik viccesen) NINCS. elképzelem ahogy ükanyám fölözi a tejet, hogy na, ez a kanál habtejszín, a másik meg főző :D fenéket. egyfajta tejszín van; A TEJSZÍN.
aztán valami marketinges agytröszt kitalálta, hogy nevezzük el A TEJSZÍN-t habtejszínnek, így drágábban el lehet adni. és akkor csinálhatunk egy "főző"tejszínnek elnevezett terméket, ami gyakorlatilag A TEJSZÍN hígitott változata, és azt is drágábban el lehet adni, mint amennyit ér. akkor már olcsóbb megvenni a habtejszínt, és tejet keverni bele, kész a "főző".
lehet ezen veszekedni, ez attól még igaz marad. nem mondom, hogy hulladék, és azt se hogy nem jó semmire, mert jó, csak éppen nonszensz az egész. én mindig habtejszínt veszek. mindenbe jó amibe elvileg "főző" tejszínt kéne rakni, csak kevesebb kell. vagy fel lehet hígítani. ellenben a főzővel nem tudod helyettesíteni a habtejszínt, azt sohanapján lehet felverni például. a főzőben semmi olyan nincs már, amitől tejszín a tejszín.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!