Főzőtejszín vagy habtejszín?
A csokoládékrémhez: 2 tábla (20 dkg) csokoládé (az eredeti recept szerint étcsokoládé, de én 10 dkg tej- és 10 dkg étcsokoládét használtam), 2 dl tejszín, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor
A csokoládékrémhez a tejszínbe tördeljük bele a csokoládét, melegítsük föl, hogy a csokoládé elolvadjon. (Nem kell forralni.) Keverjük bele a vaníliás cukrot, aztán hűtsük ki. Amikor kihűlt, keverjük bele a tojásokat.
habtejszínnel is lehet, DE felhaználási cél szerint, a habtejszín elsősorban habverésre szolgál, a magas tejzsiradék tartalma miatt, tejszínhabot készítünk belőle, ezzel lazítunk
ha amúgy is felmelegíted, akkor főzőtejszín
és könyörgöm, a főzőtejszín NEM tejföl :'''(
amúgy mibe töltöd ezt a krémet?
karamellás csokitortába töltöm .
És tudom hogy süteménybe habtejszín...csak mivel főzni kell a krémet,így elbizonytalanodtam
Krémbe, habnak egyértelműen a 30 %-os habtejszínt!!!A habtejszínt is lehet főzni.
a 20 %-os főzőtejszín a tejföl opciójaként jelent meg, csak nem savanyított termék.
Ételek sűrítésére, ízesítésére való és nem krémbe, éppen az alacsonyabb zsírtartalma miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!