Ehhez a recepthez habtejszín vagy főzőtejszín kell? mert azt nem írja
Citromos-tejszínes túrótorta
Hozzávalók:
8 dkg vaj
12-13 dkg babapiskóta
kevés tej
1 csomag citrom ízű pudingpor ( vagy vanília ízű + 1 citrom leve )
25 dkg tehéntúró
1 lime vagy citrom leve
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
friss citromfű (el is hagyható)
5 dl tejszín (én hulalát használtam!)
1 citrom
10 g zselatin
12 g színtelen tortazselé
Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a finomra összemorzsolt babapiskótát,
és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Sütőpapírral kibélelt 23 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk,
és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük.
A túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot,
majd a zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldunk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük.
A lecsipkedett citromfű leveleket finomra vágjuk, 5 dl tejszínt ( én hulalával készítettem) kemény habbá felverünk,
majd a citromfűvel együtt a dermedő krémbe keverjük. A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A citromot vékony szeletekre vágjuk, és díszítjük vele a tortát. Ezután a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészített,
színtelen tortazselével leöntjük. Egy-két citromfű levéllel is díszíthetjük a torta tetejét.
Megjegyzés: Kibontáskor késsel óvatosan vágjuk körbe a forma mellett, úgy szépen le lehet venni a formát!
vagy raksz bele olyan hulala márkájú "tejszínt" vagy rendes tejszínt felversz habfixel.
ja és több zselatinport használ 1 hete csináltam én is egy ehhez hasonló túrós sütit és 2 nap dermedés után sem volt éppen szeletelhető az állapota.
édeshez habtejszín
sóshoz főzőtejszín
(de ide a hulala tényleg jobb lenne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!