Mi a különbség a főzőtejszín és a habtejszín között? Miért lehet az egyikből habot verni, míg a másikból nem?
Figyelt kérdés
Tehát nem a felhasználási különbségek érdekelnek, hanem összetételbeli különbségek.2010. febr. 25. 13:46
1/13 anonim válasza:
A főzőtejszín ételek sűrítésére való, és nem is tudsz belőle habot verni, a habtejszín, pedig ahogy a nevében is benne van tejszínhab elkészítésére való. Ezenkívül a zsírtartalmuk!
2/13 anonim válasza:
A habtejszín 30% zsírtartalmú, a főzőtejszín jóval kevesebb (talán 10%).
3/13 anonim válasza:
szia!
- kavétejszín 10 %-os-kávéba
-főzőtejszín 20 %-os főtt ételbe, tejföl helyett
-habtejszín 30 %-os - habnak felverni.
üdv.tejiparos
4/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Akkor ha egy külföldi dobozos tejszínre az van írva, hogy 25 %-os, akkor esélyes, hogy habbá tudom verni?
2010. febr. 25. 15:30
5/13 anonim válasza:
Na meg a főzőtejszín nem édes,a habtejszín pedig igen.
6/13 anonim válasza:
Nem biztos.Külföldön vannak nagyobb zsírtartalmú főzőtejszínek is.A főzőtejszín tualjdonképpen olyan,mint a házi tejföl.Amit tejfölként árulnak,az csak feljavított valami.A habtejszín az,amit feltudsz verni.
7/13 anonim válasza:
A 25%-osat szerintem fel tudod verni, biztos ami biztos tegyél bele habfixálót (akár többet is, mint amennyi az adott adaghoz kellene), az ízét nem fogja elrontani.
8/13 anonim válasza:
Na és ne verd sokáig mert kidobja a vajat,utána meg már cs..7ed
9/13 anonim válasza:
Az nem igaz, hogy a habtejszín édes! Egyikben sincs hozzáadott cukor. Egyébként a zsírtartalma a különbség, meg az, hogy a főzőtejszínhez adnak egyéb adalék anyagokat amik besűrítik az ételt. Én mindent habtejszínnel főzők, és semmi nem csapódik ki, mindig tökéletes az étel. Ha pedig sűríteni kell, inkább teszek bele keményítőt, vagy lisztet. Még mindig jobb mint a mű cuccok.
10/13 anonim válasza:
abban igazad van, hogy a habtejszín nem édes.de a főző sem, és semmiféle hozzáadott anyag nincs egyikben sem.
kizárólag a 30, illetve 20 % zsírtartalom külömbözteti meg.
az édes kifejezést úgy kell érteni, hogy nem savanyított
tejkészítmény, mint pl a tejföl.
a habtejszínt nagyon nagyon lehűtve fel lehet verni tejszínhabnak, de a főzőtejszínt nem.
ételekbe viszont mindkettő alkalmas.
üdv-tejes-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!