Mi a különbség sütőpapír és zsírpapír között, mikor kell az egyiket, és mikor a másikat használni?
a zsírpapír felszívja a zsírt, tehát pl. a sültkrumpli alá teheted a tálba. a sütőpapír azért van, hogy ne ragadjon a torta a formába.
de nem 100%, nyugodtan javítson ki, aki jobban tudja.
akkor engedd meg, hogy egy kicsit kijavítsalak:) a zsírpapír éppen nem szívja fel a zsírt,ezért csomagolják bele a sertészsírt, és régen is zsírpapírba tették a kimért zsírt, és a zsírosabb felvágottakat. mivel nem ereszti át, kívülről nem lesz csupa zsír a csomagolás.
a sütőpapír legtöbbje szilikon bevonatú, ami az égéstől óvja meg a süti alját, és persze tepsit mosogatni is egyszerűbb:)
anno, amikor még kis hazánkban híre sem volt sütőpapírnak
én is zsírpapírral béleltem ki a tepsit a sütik alatt, és ugyanazt eredményezte, mint most a sütőpapír.
"a sütőpapír legtöbbje szilikon bevonatú, ami az égéstől óvja meg a süti alját, és persze tepsit mosogatni is egyszerűbb:)"
Nos, akkor én nyilvánvalóan valami fiktív sütőpapírt használok, mert pont ezt az eredményt szerettem volna elérni, azonban pont ez nem sikerült, ezért gondolkodtam el a zsírpapíron. Azt hiszem, vennem kell valami jobb sütőpapírt.
Köszönöm.
Nos a zsírpapír egy agyonvegyszerezett papír és egy műanyagréteg együttese ,amit arra találtak ki hogy becsomagoljál vele valamit:) Aki ezt sütésre használja annak biztos feltűnik hogy a műanyag réteg megolvad hő hatására illetve a papír büdösé válik és akár meg is gyulladhat... Tehát nem való sütésre
A sütőpapírt pedig arra tervezték hogy elviselje a sütés során fellépő hatásokat:)
Amúgy a kérdésnek kábé annyi értelme van mintha azt kérdezném hogy :
Használhatok sampon helyett sósavat?
Nyilván releváns még a kérdés 10 év után :D De azért leírom: a zsírpapír nem az a papír+nejlon, amit a hentesek használnak manapság (amíg még lehet), hanem hagyományosan egy kezeletlen (fehérítetlen) papír, amit paraffinnal (viasszal) itatnak át, így remek zsír- és páraállósága lesz. Sütőbe is lehet tenni, mert legfeljebb megolvad benne a paraffin, de a sütőpapír azért jobb erre.
Továbbá remekül le lehet vele fedni a szekrények tetejét, egyszerűbb, mint évente lesikálni, a hűtőben a fiókokat is ki lehet vele bélelni, ill. sajtokat is lehet bele pl. csomagolni.
:) Zsírpapír, angolul: Grease Proof Paper, azaz zsírálló papír.
Természetesen itt is úgy volt mint a csapfedeles konnektornál, (csapódó fedél) egy idióta agyatlanul berövidítette, a többi meg majmolta és úgy maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!