Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a dzsemfixek...

Mi a különbség a dzsemfixek között? Pl: 3:1,2:1,1:1 cukortartalom.

Figyelt kérdés
Mi a különbség ezek között? Melyikben van esetleg több tartósító, vagy mesterséges, esetleg egészséget károsító szer?
2011. szept. 27. 18:58
 1/8 anonim ***** válasza:
ugyan az mind csak az 1:1 -be kell a legtöbb cukor és hasonlít legjobban nagyanyáink lekvárjaihoz.és ahogy közelítesz a 3-1hez kell kevesebb cukor
2011. szept. 27. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod. Ezt pont ma, a nagyapám kérdezte :D

A másik meg az lenne, hogy honnan tudják ők, hogy milyen gyümölcsöt szeretnél te elrakni? Pl. a fügéhez nem kell annyi cukor, mint a picit savanyúbb almához... Meg az almák keménységei között is különbségek vannak. Honnan tudják, hogy mennyi ideig kell főzni őket?

2011. szept. 27. 20:22
 3/8 anonim ***** válasza:

átlagolnak gondolom

de nem muszáj neked tartani a megadott cukor mennyiséget mert ha túlérett a barackod vagy jó édes a málna kicsit spórolhatsz vele a lényeg a zacskós cucc mert ilyen zselésítő is van benne.

én málna lekvárt is szoktam csinálni de nem olyan sűrű csak van tartása és kenhető

meg minden gyümölcsnek van olyan anyaga amitől zselésedik aminek nincs na azokba jó ez a cucc.

én pl szoktam szilva befőttet is ilyen zacskósat csinálni ott azt írják hogy értt legyen hát én épp csak éretten de nem puhán teszem bele újraforrásig főzzük és soha nem csináltam mert szétfőne minden, és tél derekára csak ilyen löttyedt valami lenne csak beledobom átforrósítom és már szedem is ki.és fel szoktam túrbózni szegfűszeggel az üvegeket meg fahéjjal isteni lesz.

2011. szept. 27. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Nálunk sok volt a füge, a boltban, piacon nagyon drága, idén ki lett főzve kb. 15-20 kg. Nagyapám csinálta, ezért jött a kérdés. Azt mondta, hogy van belőle egy pár üveggel... Hozzánk "csak" 6-ot hozott... Mégegyszer köszönöm a válaszod

Valahonnan hallottam, hogy sütőben is lehet szilvalekvárt készíteni, ki is akartam próbálni, de nem lett belőle semmi, csak aszalt szilva... :)

13/F

2011. szept. 27. 21:00
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!


Én az idén készítettem áfonyát, körtét, őszi és sárgabarackot, illetve almát is a 3:1-ben dzsemfixel.


Először annyi cukrot adtam hozzá amennyit ír, de pl. az almát ízlés szerint cukroztam, sőt tettem hozzá citromlét, és fahéjjat is. Nagyon jó lett. Szerintem ezek körülbelüli arányok. Mondjuk a gyümölcsmennyiségre azért figyelek ne haladja meg, legfejjebb pár dekával.


Nem romlottak meg, és nagyon finomak. A fügére én is kíváncsi lennék!

2011. szept. 27. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
én már csináltam sütőben csak állati kemény lett,egyszerűbb fazékban keverni de nagyon finom mindenképp próbáld ki.
2011. szept. 28. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
egyben raktad be a szilvát??? most nézem ugyan úgy kimagozni cukrozni stb meg minden.ha kell leírom.
2011. szept. 28. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Utánanéztem énis, de azért köszi :)

A füge nagyon gyorsan kész van, neten fentvan az is... Finom, picit fűszeres íze van, pedig nincs benne, csak füge. De nem éri meg venni, csak ha éppen van olcsón. Nagyon drága. Itthon 2 növény van, és leszedtünk már róla kb. 17-20 kg-ot. Piacon 500 ft-ért volt kilója...

2011. szept. 28. 17:30

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!