Mi a különbség a főzőtejszín és a kávétejszín között?
a nevükben van:
habtejszín 30 %
főzőtejszín 20 %
kávétejszín 10 % zsírtartalmú, de azért mindegyik tejszín.
kávéba pl mindegyik jó, de tejszínhabnak csak a habtejszín.
Amikor a friss tej megalszik,a tetejére feljön a zsírtartalom.
A legfelső,legzsírosabb réteget leszedik,ez a habtejszín. Ebből lehet habot verni. Vagy ha túlverik,vaj lesz belőle.
Az alatta levő réteg a tejföl. A kereskedelemben főzőtejszínként árulják. Ebből már nem lehet habot verni.Ételekbe ezt ajánlják,mert nem áll össze a forró ételben.
A bolti tejföl a legalja,és valamivel kezelik,ezért nem olvad el a meleg ételekben.
jaj kedves előző,nagyon nagy hülyeséget írsz.
a tejszínt nem aludt,hanem fris tejről nyerik.
A tejföl valóban a megaludt tejszín.
Köszönöm a válaszokat :)
Végül is azért érdekelt volna igazából a dolog, hogy a főzőtejszín tehető-e kávéba..
akkor megerősítem a korábbi válaszomat, a főzőtejszín is mehet a kávéba,mivel nem savanyított termék.
remélem azóta használtad is, és finom is lett.
annyt azért még hadd tanácsoljak, ha hűtőből ne tedd a forró kávéba, mert öszecsomósodhat.az uht főzőtejszín felbontatlanul szobahőn is jó, de utána hűtőben kell tárolni.ha nagyon hideg, előbb egy kis pohárban meleg kávéval keverd ki, és úgy tedd a forró kávéhoz.
ezért jók a kapszulák, mert hűteni nem kell, azonnal mehet a kávéba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!