Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » MI a különbség az olivaolaj...

MI a különbség az olivaolaj és a sima főzőolaj közt?

Figyelt kérdés
??? :D
2011. jún. 30. 16:41
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Az olivaolaj olivából van, a másik meg napraforgóból. Az olvíva egészségesebb. Ennyi.
2011. jún. 30. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Az ára. :-)))))))
2011. jún. 30. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
53%

miért lenne már egészségesebb az olívaolaj?


egyébként vannak olyan országok, ahol a napraforgóolaj 3* annyiba kerül, mint az olíva ;)

2011. jún. 30. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, de ahol a napraforgó drágább, ott nem terem meg.Itt is azért drágább az oliví, mert itthon nem terem.
2011. jún. 30. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
17:02 ez pontosan így van
2011. jún. 30. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Az olívaolaj azért egészségesebb, mert sokkal több telítetlen zsírsavat tartalmaz.
2011. jún. 30. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 doboszoli ***** válasza:
100%

Próbálj ki egy friss salátát olívával, meg napraforgóval.

Érezni fogod a különbséget. Viszont olívával főzni, úri huncutság.

2011. jún. 30. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
dobozoli érzem a különbséget, de speciel én a tökmagolaj és a kukoricaolaj ízét jobban szeretem ;), de még a mogyoróolaj is előbb van nálam a listán, mint az olivaolaj bármely fajtája...bár azt el kell ismernem, hogy egy jó fokhagymás pirítós extra szűz olívaolajjal meglocsolva nagyon fini tud lenni...
2011. jún. 30. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

17:03


[link]



gondold át még egyszer ;)

2011. jún. 30. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Az oliva olaj nagyon egészséges,de csak az extra szűz.Ezt hidegen sajtólják,mechanikus eljárással,míg a napraforgó olajat vegyi,kémiai eljárással nyerik ki.Krétán ahol kenyérrel tunkolják az olivát,szinte nincs ér és szívbetegség.Viszont csak "nyersen"az az hőkezelés nélkül egészséges.Salátára locsolva vagy kenyérrel mártogatva.A nem szűz oliva olaj ugyan olyan eljárással nyerik ki mint a napraforgó olajat.
2018. febr. 16. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!