Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a főzőtejszín...

Mi a különbség a főzőtejszín és a habtejszín között? Miért lehet az egyikből habot verni, míg a másikból nem?

Figyelt kérdés
Tehát nem a felhasználási különbségek érdekelnek, hanem összetételbeli különbségek.
2010. febr. 25. 13:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
42%

Hát marha érdekes.Azért írtam h édes,mert tényleg édes.Én Hulala habtejszínt használok sütikhez,vagy oké-t.Mindkettő szó szerint édes.

És ha tovább vered mint kéne,kicsapódik belőle a vaj.aztán felverhetetlen.Ha van rá pénzetek,próbáljátok ki.Mikor már úgy gondoljátok,h jó,verjétek tovább azzal a robotgéppel.Egyszer csak össze fog esni.

Ha pedig habtejszínt raknék egy húsos-tejszíne ételbe akkor édeskés zamata lenne.

Ti nem szoktatok főzni???

A habtejszín süteménybe való és édes,a főzőtejszín meg nem!

2011. márc. 9. 21:50
 12/13 anonim ***** válasza:
71%

már ott tévedsz, hogy a hulala habtejszín,mert nem az, hanem cukrászati alapanyag. azt nem tudom, hogy édes-e, mert nem használom.

a valódi 30 %-os habtejszín nem édes!!! és főzéshez is felhasznáható.már írtam, hogy a főzőtejszín csak a zsírtartalmától tér el tőle,vagyis opcionálisan tejföl helyett ajánlott.

abban is ellentmondásban vagy magaddal, hogy, ha a tejszínt

túlverik és vaj lesz belőle /ez bármikor előfordulhat/akkor szerinted cukros vajat kapnak?

lehet, hogy Te édeskésnek érzed, de ez kizárólag a Te

szádíze.

főzőtejszín pedig 15 éve nem is létezett Mo.-on,az olaszok vezették be,tejszínnel pedig azelőtt is főztünk, nemcsak a torta tetejéről nyaltuk le a habot.

üdv.

2011. márc. 10. 06:24
 13/13 Porcica92 válasza:
46%
Teljesen igaza van annak aki azt állítja, hogy a habtejszín édes. Nem véletlenül keveredtem ehhez a kérdéshez. Nemrég megjártam, hogy nem néztem meg rendesen mit vásárolok, csak rohantam és természetesen főző tejszín helyett habtejszínt kaptam le a polcról. Otthon gondoltam, csak nem lesz gond, azzal kapattam össze a csirkeszószt a tésztára........ Egyedül ettem meg amit főztem. Édes lett. Bár nekem ízlett, mert annyira lett édes, mint az édesburgonya, amit én amúgy is szeretek, de a párom azért sem volt oda. Szóval én azt ajánlom figyeljetek oda.
2016. febr. 5. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!