SOS! Kevés csirkemellből mit, ami szapora?
Van itthon egy kevés csirkemellem lefagyasztva, most olvasztom ki. Szeretnék valami olyat csinálni belőle, amiből azért lesz 3-4 tányér étel. Olyan megoldások is érdekelnek, hogy a kevés csirkét valami szószos megoldásban készítem, és köretnek rizs, ami átveszi majd az ízt (tehát jól lehet lakni belőle kevés csirkével is. :))
Vagy bármilyen megoldás érdekelne!
Tejszínes csirkemell (tésztával szoktam, de rizzsel is el tudom képzelni...)
Hagymát üvegesre párolsz, bele a csíkokra vágott csirkemell, fehéredésig sütni, rá gomba, só bors, fokhagyma. Puhára párolod az egészet, elvileg a gomba nedvességtartalma elég, de picike vízzel apránként pótolgathatod.
Ha puha, megszórod 1-2 liszttel, átkavarod, felöntöd főzőtejszínnel (esetleg tejföl... de tejszínnel jobb), és 2-3 percig még forralod.
rizses hús
tarhonyás hús
paprikás krumpli
gombás húsos mártás...
Rizses húst is lehet belőle, libazsírban megdinszteled a hagymát, hogy ne legyen olyan száraz, jó sok zöldséggel.
Vagy:
Csíkokra vágod a csirkemellet, 2 kanál olajon dinsztelsz egy jó nagy fej csíkokra vágott hagymát, rádobod a csirkemell szeleteket, átpirítod, szórsz rá őrölt borsot, őrölt pirospaprikát és felöntöd vízzel, 1 órát főzöd, majd kis étkezési keményítővel elkevert tejföllel elkevered, ehhez finom a spegetti is, vagy bármilyen más olasz tészta, ha jó sok szaftot csinálsz, akkor kiadós.
Vagy vékony szeletekre szeled a mellet, jó sok reszelt sajtot teszel a közepére és felgöngyölöd, vajjal kikent tepsibe teszed, ráöntesz 1 doboz tejszint, vagy tejfölt és megszórod még sajttal, fólia alatt megsütöd, ehhez finom a rizs, de a krumplipüré is.
Kukoricás csirke
Fej hagymát felapritassz,kevés olajon megdinszteled,rá a kicsire összevágott csirkemell,megpiritod,fűszerezed,dobozos kukoricát teszel hozzá (30 deka csirkemellhez szoktam fél dobozzal), tejfölt teszel rá és egy kanál lisztet,és annyi vizet amennyit jónak látsz,hogy krémes állaga legyen.Összefőzöd,még fűszerezed ha kell,és kész is.
rizzsel,tésztával jó.
Citromos csirkemell vagy kapros csirkemell.
Citromos:
Összevágod a húst kockákra kis olajon egy reszelt citromhéjjal fedő alatt párolod. Mikor puha behabarod és belefacsarod a citrom levét. Ez szerintem rízzsel a legfinomabb
Kapros:
Megpirítod a hagymát beleteszed az összekockázott csirkemellet és jól megszórod kaporral, csinálsz rá egy lisztszórást felöntöd egy kis levessel (kockából is tökéletes) és teszel bele tejfölt összefőzöd és kész. Ez szerintem tésztával finomabb, de rízzsel is szoktuk enni.
Lehet csirkehúsos tarhonya
csirkehúsos paprikás-krumpli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!