Miért csirkemellböl csinálnak emberek mindent, csak én nem értem?
Amikor a csirkecomb fele annyiba kerül ,és szaftossabb finomabb .
Persze van amikor kell 1 szelet rántott csirkemell . de a comból finomabb dolgokat lehet készíteni..
Csirkemell ,gyros pörkölt ,brassói ,stb nálam kiveri a biztositékot..
Mert hamar kész.
egyébként csirkecomb oké hogy feleannyiba kerül,de leszeded a csontról és máris ugyanannyiba kerül a hús.
bár én ha kapok,akkor csirke felsőcomb filét veszek.
Speciel a fogyózók zöme csak csirkemellet képes enni húsként, mert ugye szinte tiszta fehérje... Nem értek egyet a logikájukkal. Én sosem szerettem a szárnyasokat, de a mellehúsát különösen rossznak, száraznak találtam, a nyaka is sokkal jobb volt. Kivéve, ahogy anyám rántotta, finom puha ízletes volt. Bár azt is bármikor elcseréltem volna egy darab disznóra, de az élet már csak ilyen.
Úgyhogy szerintem a fogyózós, jajnehogyzsírosdolgotegyünk kiindulópontból lett ilyen trendi a csirkemell... Szerintem elég egyhangú és unalmas lehet.
Ahogy az első mondja: ha kicsontozod a combot, akkor ugyanannyira jön ki kilója. Csontot meg gondolom nem eszel :) Ha egyben sütöd meg, akkor is ugyanannyi az ár, csak megvan az illúzió, hogy kevesebb pénzért többet kaptál.
Egyébként más okok:
Sokan "finnyások", főleg nők és gyerekek csak a melle húsát szeretik, mert az a legpuhább, legomlósabb. Nekem aztán magyarázhatták gyerekként, hogy a ropogós combja bőre milyen finom, csak fintorogtam és a macskának adtam.
A mellet változatosabban el lehet készíteni, mint a combot. A comb formájából adódóan kötött lehetőségeket ajánl, főleg hogy ha kicsontozod, akkor jó eséllyel szét is esik és aprólék lesz belőle.
Mindemellett a mell "elegánsabb", mert fogyasztáskor nem kell trancsírozni, hogy kikerüljük a csontokat, vagy alternatívaként nem kell kézzel turkálni benne.
Mindezt félretéve az ízlés egy egyedi dolog. Férfiak sokszor preferálják a combot, a nők meg a mellét, ez kb. tény. Viszont alapvetően a változatosabb és ízlésesebb elkészítési és tálalási módok miatt népszerűbb a melle, valamint az egyszerűbb felhasználás (nem kell csontozni) miatt.
Azt meg nem értem, a csirkemellpörkölt meg brassói mért veri ki nálad a biztosítékot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!