Mit csinálhatnék csirkemellből? Valami egyszerű ételt mondanátok?
szerintem a legegyszerűbb ha csirkemellett felvágjuk, egy serpenyőben olajon sütjük majd megózzuk adunk hozzá mustárt és mézet
és akkor jó ha már besűrűsödik a mustáros méz és a csirke is átsült
vagy rántott hús
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Vagy:
csíkokra vágod, megpörgeted egy kis sóval, beforgatod egy kis lisztbe, és bő forró zsírba/olajba hirtelen megsütöd, mint a natúrszeletet.
A zsír/olaj jó részét leöntöd, a maradék aljába:
- tejfölbe lisztet símára kavarsz borssal, zúzott fokhagymával, egy kis sülthús fűszerkeverékkel, ezt a zsiradékra öntöd, a kezed ügyében levő !!!! hidegvízzel röntön hígítod a szükséges állagúra. Majd visszarakod bele a megsütött husikat. Főtt rizs, vagy főtt tészta körettel tálalod
- a maradék zsíron/olajon lecsóalapot készítel: vöröshagyma, zöldpaprika, bele lédús cikkekre vágott paradicsom. Amikor már a paradicsom levet engedett, és a haja is elkezd pördülni, akkor rakod bele a sülthusit. Köret lehet párolt rizs, de a kockára vágott sült krumpli is jó hozzá.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én most hétvégén csináltam meg úgy, hogy nagyobb csíkokra vágtam, majd pedig lisztbe, tojásba és végül kókuszreszelékbe hempergettem, és úgy sütöttem ki. Lassú tűzön kell, mert a kókusz hamar barnul. Mazsolás párolt rizzsel ettem, de legközelebb valamilyen tejszínes mártást tervezek mellé, mert így elég száraz volt.
( [link] itt ír egy mártás receptet, bár én inkább majd csak ananászt tennék bele. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!