Mit csinálhatnék csirkemellből? Valami egyszerű ételt mondanátok?
szerintem a legegyszerűbb ha csirkemellett felvágjuk, egy serpenyőben olajon sütjük majd megózzuk adunk hozzá mustárt és mézet
és akkor jó ha már besűrűsödik a mustáros méz és a csirke is átsült
vagy rántott hús
Vagy:
csíkokra vágod, megpörgeted egy kis sóval, beforgatod egy kis lisztbe, és bő forró zsírba/olajba hirtelen megsütöd, mint a natúrszeletet.
A zsír/olaj jó részét leöntöd, a maradék aljába:
- tejfölbe lisztet símára kavarsz borssal, zúzott fokhagymával, egy kis sülthús fűszerkeverékkel, ezt a zsiradékra öntöd, a kezed ügyében levő !!!! hidegvízzel röntön hígítod a szükséges állagúra. Majd visszarakod bele a megsütött husikat. Főtt rizs, vagy főtt tészta körettel tálalod
- a maradék zsíron/olajon lecsóalapot készítel: vöröshagyma, zöldpaprika, bele lédús cikkekre vágott paradicsom. Amikor már a paradicsom levet engedett, és a haja is elkezd pördülni, akkor rakod bele a sülthusit. Köret lehet párolt rizs, de a kockára vágott sült krumpli is jó hozzá.
Én most hétvégén csináltam meg úgy, hogy nagyobb csíkokra vágtam, majd pedig lisztbe, tojásba és végül kókuszreszelékbe hempergettem, és úgy sütöttem ki. Lassú tűzön kell, mert a kókusz hamar barnul. Mazsolás párolt rizzsel ettem, de legközelebb valamilyen tejszínes mártást tervezek mellé, mert így elég száraz volt.
( [link] itt ír egy mártás receptet, bár én inkább majd csak ananászt tennék bele. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!