Milyen fajta töltött rántott husit szoktatok csinálni? Vagy melyik a kedvenced?
Csirkemájas töltelék : Kevés zsiradékon vöröshagymát piritok ,ha ez félig megpirult akkor teszek rá összezuzott fokhagymát ha már hagyma jól lepirult akkor szeletelt gombát ,és petrezslymet teszek rá : evvel is piritom kicsit ,majd csíkorra vágott májat rádobom ,jól összepiritom : amkior máj már nem nyers kevés só ,bors ,és majorannával füszerezem : Az egész májas töltelékhez ,teszek 2db apróra vágott fött tojást : Azért ,hogy ne legyen nagyon száraz a töltelék teszek hozzá kevés konyakot : Ha nem szeretitek az alkohol ízét akkor kevés tej is jó: Majd a bot mixerrel épp csak forgatok kicsit rajta annyira ,hogy itt ott maradjon olyan máj darab ami harapható : a csirkemellett vagy pulykamellett amilyen vékonyra lehet ki klopfolom : Majd fokhagymás tejbe áztattom : Ha már ázott 1-2 órát vagy akár 1éjszakát szárazra törlöm . és kenek rá májas töltelékböl . Én feltekerni szoktam . és úgy rántom ki :
Ha kész akkor pedig sima rízst ,és tejszínes gombamártást adok hozzá : Igy biztos ,hogy nem lesz száraz : nekem annyi ,hogy tapasztalatom ,és család véleménye alapján ez pulykamellböl finomabb mint csirkéböl.
Nagyon sok félét szoktunk csinálni! A töltelék variációja végtelen! :)
Kedvenc az a Cordon Bleu - Sajtal, sonkával töltött és a Kijevi jércemell vagy csirkemell. Velővel töltött és még sok kedvenc van! :)
Az én kedvencem a kijevi csirkemell.
A csirkemellet kiklopfolod szeletekre, megtöltöd és kirántod.
A töltelék a következőkből van: fokhagyma, vaj, sajt, petrezselyem, kicsi szerecsendió.
Nekem a (csirke)májjal töltött rántott csirkemell
Vagy a sajttal töltött rántott csirke- vagy pulykamell (lehet sajtos-sonkás)
Te jó ég,hogy ezek milyen fantasztikus receptek!:) Kedves Kérdező,jól ráéreztél,hogy rá kell kérdezned az elsőnél.Nekem eszembe nem jutott volna,azt gondoltam,egy "sima csirkemájas ragu azt jóvan" (persze úgy is nagyon finom) aztán meg az állam leesett a receptjétől! Tehát köszönöm Neki is és Mindenkinek mert tényleg finom kreatív ötleteket olvastam el is mentem az oldalt.
Én amivel hozzá tudok járulni ehhez a szép gyűjteményhez,az egy igen egyszerű felfedezés,de a kedvencem lett:hogyha a Gordon Blue-ban kicseréljük a sonkát császárszalonnára,akkor egy sokkal finomabb-szaftosabb tölteléket képez a sajttal.Én ez utóbbit is jó vastagon szoktam bele tölteni.A prézlibe meg szezámmagot rakok.Nálunk pácolt csirkemellből nyerő.Párom kedvenc húsa.Meghát ez a császáros trappistás cs.m. szezámmagos bundában így jó ahogy van!:) Köszi mégegyszer!
Első vagyok a májas töltelékkel : Én pedig köszönöm a Gordon Blut . hétvégén megcsinálom ahogy írtad ,ez lett betervezve ,csinálok majd hagyományosat ,és olyat is ami a te ötleted : kiváncsi leszek mit szól a család ..
Majd megírom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!