Hogyan készül a francia pirítós?
Figyelt kérdés
A hagyományos iskolai büfés verzióra gondolok. Addig még oké, hogy sonka meg sajt megy bele, de milyen kenyért lapítanak a szendvics sütőbe? Emlékszem a suliban a szünetekben tömött sorok voltak érte, de neten nem sok semmi van róla, pedig nagyon finom...2013. szept. 17. 12:25
1/3 anonim válasza:
A francia pirítós (angol nevén french toast) az nem más, mint a bundáskenyér: kenyér tojásban megforgatva és megsütve.
Amire te gondolsz, a sajtos, az az úgynevezett grilled cheese sandwich, amit úgy csinálnak, hogy két kenyérszelet közé sajtot/sonkát tesznek, és a kenyérszeletek külső oldalait kenik meg vajjal, és serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütik.
2/3 anonim válasza:
De létezik olyan is hogy két szeletelt kenyér közé tesznek sajtos és sonkát(én még ketchuopt mustárt is szoktam bele tenni) és azt sütik meg egy erre kialakitoptt sütőben.
3/3 anonim válasza:
Ezt a szendvicset "croque monsieur"-nek hívják (ejtsd krok mösziő), itt találtam róla magyar nyelvű receptet:
Ez is ilyesmi:
Beírhatod a keresőbe: francia receptek croque monsieur, még több linket is kiad.
Ha még egy tükörtojást is teszel a tetejére, az a "croque madame".
Erre is találsz linket.
Fogyasszátok egészséggel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!