Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a francia pirítós?

Hogyan készül a francia pirítós?

Figyelt kérdés
A hagyományos iskolai büfés verzióra gondolok. Addig még oké, hogy sonka meg sajt megy bele, de milyen kenyért lapítanak a szendvics sütőbe? Emlékszem a suliban a szünetekben tömött sorok voltak érte, de neten nem sok semmi van róla, pedig nagyon finom...

2013. szept. 17. 12:25
 1/3 anonim ***** válasza:
51%

A francia pirítós (angol nevén french toast) az nem más, mint a bundáskenyér: kenyér tojásban megforgatva és megsütve.

Amire te gondolsz, a sajtos, az az úgynevezett grilled cheese sandwich, amit úgy csinálnak, hogy két kenyérszelet közé sajtot/sonkát tesznek, és a kenyérszeletek külső oldalait kenik meg vajjal, és serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütik.

2013. szept. 17. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
De létezik olyan is hogy két szeletelt kenyér közé tesznek sajtos és sonkát(én még ketchuopt mustárt is szoktam bele tenni) és azt sütik meg egy erre kialakitoptt sütőben.
2013. szept. 17. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezt a szendvicset "croque monsieur"-nek hívják (ejtsd krok mösziő), itt találtam róla magyar nyelvű receptet:


[link]


Ez is ilyesmi:


[link]


Beírhatod a keresőbe: francia receptek croque monsieur, még több linket is kiad.


Ha még egy tükörtojást is teszel a tetejére, az a "croque madame".

Erre is találsz linket.


Fogyasszátok egészséggel!

2013. szept. 18. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!