Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó krémes vagy francia krémes...

Jó krémes vagy francia krémes receptet tudnátok irni vagy linkelni?

Figyelt kérdés
amit kiprobáltatok és finom.köszi
2013. jún. 8. 20:35
 1/5 anonim ***** válasza:
én fagyasztott vajas, vagy hájas hajtogatott (leveles) tésztát szoktam venni,négyzetekre vágom, megsütöm. és lehet kapni Dr Eotker krémes krém port,1 csomaghoz 8 deci tej kell és sűrűre keverni, ezt a krémet és még a krémre keményre vert habtejszínt 2 tésztalap közé rakom és kész. :)
2013. jún. 8. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=jNmW3b5Z9PU


[link]


Mi ezt az utóbbit csináljuk, nagyon finom...


Kellemes szórakozást és jó étvágyat kívánok!

2013. jún. 9. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 gömbicica ***** válasza:

szia!!!

Isteni házikrémes receptre van még szükséged?????

Facen képet is tettem fel annak idején egy krémestortáról.

Valami mennyei finom volt.

Ha kell előkeresem.

Üdv.

2013. jún. 27. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
igen,és köszi.
2013. júl. 2. 20:22
 5/5 gömbicica ***** válasza:

szia :-)

az adott anyagból nekem lett egy

22x33 cm-es keretnyi krémes, 24 db-ba vágtam.

és egy kerek piskóta alapu alsó felsó lappal készült torta is. Itt a piskóta rolád lapnak lett kisütve, és kiszaggattam tortakarikával.


Kell hozzá egy nagy fém kerek tál, egy robotgép a habveréshez, vagy még egy nagyobbacska tál. egy kézi és egy gépi habverő, egy habkártya, egy krémes keret.


Felezheted is a mennyiségeket!!!

Én a lidl-ben vettem mirelit vajas lapot, nagyon szép lesz, és finom.

ha kiengedett, de nem löttyedt!!! kétfelé vágod, és kicsivel nagyobbra nyujtsd, ha lehet párhuzamosak legyenek az oldalak ne alakuljanak ki "fülecskéi" a tésztának. Azért kell kicsit nagyobb mint mondjuk a keret, mert sütéskor össze fog zsugorodni!!!! ha kinyujtottad szél nélküli tepsire tedd, és kés hegyével, (vagy villával szurkáld) kicsit vagdosd meg, hogy ne tudjon felpuposodni.

szél nélküli tepsin gyorsan sül!!!

Tedd tálcára a kisült lapot és majd erre fogod önteni a lefött krémet, amit majd hagyj kihülni.

A második kisült 1lapot pedig éles késsel szabdald annyi darabba, ahány krémest akarsz csinálni, és a kihült krémes tetejére szépen rakd egymás mellé.

ha teljesen kihült, vizes késsel vágd körbe a keret mentén, huzd le a keretet róla, és a felső lap kockái mentén vágd fel kockákra.

Krémes krém:

8 tojás fehéjét 1,5 hideg vizzel 8x5 dkg kristálycukorral 1 vaniliás cukorral sürü krémes habosra verni.(cukrot apránként adagold majd)


egy nagyobb fém tálba (tényleg nagy legyen!!)

1 l tej, vagy 8 dl tej+2 dl viz feltenni forrni.

6 dl viz+ 20 dkg pudingpor (oetker!!! nekem a többinek mellékize van :-(.)jól elkeverni,

és ha forr a tej, vagy vizes tej, akkor beleönteni a pudingos vizet, és jó sürüre, habverővel (nem rugós, nem gép, KÉZI CSEPP ALAKU, CUKRÁSZOK EZT HASZNÁLJÁK)

ÁLLANDÓAN KEVERVE (poszogjon, de vigyázz le ne égjen!!!) lefőzni.

Aztán rögtön mig forró, fogod a felvert habot, és kb az 1/4 részét gyors mozdulatokkal simára kevered benne. Közben forgatod a fém tálat körbe-körbe, és alulról dolgozd el a habot a pudingba

ha már sima, akkor a többit laza mozgulatokkal, de ugy, hogy sehol ne maradjon külön fehérje gyorsan elkevered jól a forró pudingba.


Nekem gyönyörü lett minden alkalommal. Szereti a család!!!!

Ha valami nem érthető ird, válaszolok.

ha irsz email cimet fotót is tudok küldeni.

Itt nem tudom hogy lehet feltölteni képet :-(

üdv. :-)

2013. júl. 3. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!