Most csinálok először francia stílusú kovászt, de nem követtem a receptet pontosan eddig, baj lehet belőle?
Annyi a recept, hogy
1. nap 100g víz, 100g teljes kiőrlésű rozsliszt
3. nap 100g fehérítetlen univerzális liszt
5. nap. 45 g langyos víz, 90g fehérítetlen kenyérliszt
6.-7. nap: ugyanaz,mint az ötödik nap......
Még jön utána a kovászos előtészta frissítése a könyv szerint...
és amit nem úgy csináltam az az, hogy 3. nap helyett a 4. nap csináltam meg,amit kellett volna, aztán ráhagytam két napot, és ma lett meg az 5. nap feladata...
Múlt hét vasárnap délben kezdtem el.... Tudtok segíteni légyszi?
Ezt nem ismerem, de már több, mint 10 éve magam sütöm a kenyeret, pékárut.
Az első kelt kenyértésztából kivettem egy 20 dekás darabot, azt tettem a hűtőbe, a következő kenyérbe ez a kovász került. Attól fogva minden kenyérből kiveszem a 20 dekát, és a hűtőben tárolom. Gyönyörű, magas, ízletes kenyerem lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!