Halsaláta (keresek egy "régi motorost") - hogyan készítették a 70-es években?
Talán ez az?
25 dkg sózott heringet (vagy hagymás halat) megmosunk, a húsát gerincről lefejtjük. 15 dkg nyers uborkát, 1 kis fej hagymát, 1 főtt burgonyát, 1 hámozott almát és a vékony halat csíkokra vágjuk. Fél citrom levével, egy kávéskanálnyi olajjal, 5 ek porcukorral, borssal, szerecsendióval, fél deci fehér borral, vágott kaporral, mustárral ízesítjük (ha nem heringből készült, megsózzuk).
Főtt tojással, uborkával, vágott kaporral díszítjük, hidegen tálaljuk.
Itt van néhány "retro halsaláta".
Ahogy nézem, az első válaszoló az orosz változatot írta le.
De van a linken székelyföldi, szegedi, mexikói, és amit akarsz, 70-es évekbeli halsaláta receptek is.
Bízzunk benne, hogy megtalálod közte, ami az emlékeidben él. :))))
Kedves Első válaszoló!
Izgatottá tettél a leírással.
Ez kipróbált, vagy olvasott recept?
2-es vagyok!
Doboszolinak!
Az általam feltett linkből a retro orosz halsaláta receptet másolta be az 1-es, még a zárójelek, vesszők, stb. stb. is egyezik. Nyisd meg a linket, és ott ugyanezt (képekkel) megtalálod a többi között.
Persze attól még lehet jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!