Jól bevált sajtkrémleves recept?
Olyat írjatok légyszi, amit már kipróbáltatok és ízlett. Nem baj, ha esetleg kicsit pikáns.
Írnátok még hozzá valamilyen levesbetétet? Mondjuk a pirított kenyérkockán kívül :-)
Köszi!!!
Vaj és étolajat feles keverékét felhevítem egy fazékban, liszt hozzáadásával híg, világos rántást készítek belőle. Megszórom apróra vágott fokhagymával, majd felöntöm húslevessel és ugyanannyi tejjel. Teszek bele kemping sajtot, kocka sajtot, pici parmezánt, de tulajdonképpen bármilyen natúr, ömlesztett sajt mehet bele. Sózom, fehér borsozom, majd ha felforrt, pár perc múlva megszórom gazdagon apróra vágott petrezselyemmel.
Feltétnek a legjobb a vajon pirított zsemle kocka, fokhagymával megszórva, de kipróbálhatod bele ezt a sajtgaluskát is:
Egy tojás, fél tojásnyi puha vaj, két marék finomra reszelt füstölt sajt, egy csomag apróra vágott petrezselyem, esetleg kicsi fokhagyma, és annyi liszt, hogy szaggatható, de sűrű galuskatészta sűrűségű legyen. A forró levesbe teás kanállal kisebb galuskákat kell szaggatni és pár percig lassú tűzön főzni. Ha sajtgaluskával készíted a levest, a levesből kihagyhatod a petrezselymet, mert az úgy már együtt túl harsogó.
Mindkét változatnál érdemes megszórni a tányérban a levest bármilyen reszelt sajttal.
Kivájt, majd sütőben jól átpirított kisebb cipóban is tálalhatod, úgy nem kell semmiféle feltét, meg lehet enni a "tányért" hozzá:).
Jó étvágyat
Nagyon köszönöm! A sajtgaluskát ismertem is, csak én eddig hagymalevesbe tettem. De nagyon jó ötlet ebbe is!
Azért várom még a jó recepteket :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!