Káposztás Béles recept?
Hozzávalók:
Egy nagy fej vagy két kisebbfejes káposzta,
olaj,őrölt bors,só,liszt,zsír,1kg liszt,0.5l lanyos sós víz.
káposztát lereszeljük kicsit sózuk,majd olajat tesszünk melegedni és a
levet engedett káposztát kinyomkodva tesszük az olajba addig pároljuk
amíg olyan félig puha nem lesz ekkor finoman borsozuk.
Tehát minta káposztás tésztához csinálnánk.
De nem szabad teljessen megpuhítani mert a sütőben sülés is közben is
puhul.
Az 1kg liszt 3/4-ét tálba öntjük kb.2-3 ek.zsírral elmorzsoljuk és
fokozatossan hozzá öntjuk a meleg sós vizet addig gyurjuk míg egy lágy
tésztát kapunk majd pihentetjük kb.15 percet.Majd kinyujtjuk a tésztát
rakunk egy sor káposztát és tekerünk egyet a tésztán hogy a káposzta
belül legyen levágjuk a csíkot kicsit megpaskoljuk hogy lapos legyen és
felszeletevel ki olajozott tepsibe rakjuk és a szeletek tetejét is
megolajozzuk és ha már az egyik oldala megpírult akkor megfordítjuk!
Köszönöm szépen!!!!
Már meg is csináltam. Fincsi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!