Ha veszek boltba marhahúst és berakom egy zsák sóba, várok egy hónapot - addig amíg csont kemény lesz és azt megeszem attól nem lehet bajom?
Figyelt kérdés
2013. aug. 21. 19:04
1/2 anonim válasza:
Vékony lapokra fel kell szeletelni.
És a szárítás után megfőzni. Nem lehet tőle bajod, de azért ezt jobb épp fagypont fölött csinálni.
2/2 anonim válasza:
Nagyon vékonyra felszeletelés után nem, de egy darabban meg fog romlani, nem szikkasztja a só olyan gyorsan.
De ha jerkyt akarsz csinálni, akkor esélytelen, mert ehetetlenül sóssá teszed így, hogy csak többszöri vízben áztatás után lesz ehető (mint a portugáloknál a sózott tőkehal). Jerkyt egyszerűen sütőben nagyon alacsony hőmérsékleten (50-60 fok) 6-8 órán át kell szikkasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!