Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fél kg csont nélküli karajból...

Fél kg csont nélküli karajból mit főznétek?

Figyelt kérdés
Lehetőleg ne rántott hús legyen a válasz.
2013. jan. 17. 19:53
1 2
 1/13 anonim válasza:
Vágd fel mintha rántott húsnak csinálnád. Tedd bele egy tepsibe és tegyél rá fokhagymát,persze ne úgy,hogy beterítse egy darab husira 1-2 gerezd . Krumplipürével nagyon finom:) Remélem nem későn jött a válasz:)
2013. jan. 17. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
exanyos isteni tejfölös husis borsós(vagy gombás) spagettit csinált.
2013. jan. 17. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim válasza:
Eszterházi, bakonyi, liptói vagy hentesmódra készíteném el.. szívesen elmagyarázom bármelyik készítését.. mind isteni..
2013. jan. 17. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen, szívesen venném, ha a mikéntjét is megírnátok! :) Hétvégére gondoltam a husival. A gombát nem szeretjük, így annak a felhasználása kilőve. Palóc leves finom lenne vele?
2013. jan. 17. 20:11
 5/13 anonim ***** válasza:
Akár az is lehet belőle, de én mindenképpen valami kiadósabbat csinálnék belőle, nem levest. Valószínűleg kikapnék a fagyóból egy jó adag karfiolt és Dubarry-szelet lenne belőle krumplipürével. Az nagyon laktató, a fél kiló húsból elég kaja lenne 2-3 főre.
2013. jan. 17. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
Azt úgyis régen csináltam! Köszi, majd még meglátom!
2013. jan. 17. 20:23
 7/13 anonim válasza:

A palócleveshez nem illik és egyébként is kár levesbe tenni, mert sokkal értékesebb hús a karaj.

Eszterházi, másik nevén tejfölös zöldséges rostélyos, mert eredetileg marhából készül, de karajjal is tökéletes, tehát a hús szeletekre vágod, megklopfolod, sózod, borsozod és bemustározod. Forró serpenyőben elő kell sütni, mind a két oldalát, csak színt kapjon, ne süljön készre. Ki kell venni az edényből a húst, a visszamaradt zsiradékban finomra vágott hagymát kell pirítani, vissza kell tenni hozzá a húst, majd felönteni száraz fehérborral, hogy ellepje, citromlevet adni hozzá, babérlevelet, cukrot, mustárt, ha kell még sót és borsot. Mikor már majdnem kész gyufaszálra vágott répát, petrezselymet és zellert adunk hozzá, végül tejfölös habarással sűrítjük, természetesen az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Körete a makaróni. Igazán ünnepi étel tud lenni és nem kell megijedni a sok zöldségtől, nagyon finom lesz benne.

Liptói, brindzával készül.. szintén szeletelem a húst és klopfolom.. kicsit sózom, őrölt köményezem, megtöltöm a juhtúróval, összehajtom és megtűzöm. Forró serpenyőben ezt is elősütöm, ha színe lesz beleteszem egy tepsibe.. teszek mellé pár gerezd fokhagymát és szép pirosra sütöm. Köretként párolt füstölt szalonnás savanyú káposztát és galuskát adok, de egy szimpla burgonyapürével is tökéletes. Ez is mondható ünnepinek, sőt különlegesnek, hiszen nagyon kevesen ismerik.

Hentesmódra, uborkás-sonkás-paradicsomos.. a húst szintén szeletelem, klopfolom, sózom, borsozom és elősütöm. A visszamaradt zsiradékban paradicsomsűrítményt pirítok.. fontos, hogy megváltozzon a színe, kicsit cukrozom, beleteszem a gyufaszálra vágott savanyú uborkát és sonkát, kicsit össze kell esnie, majd visszateszem a hússzeleteket és készre párolom. Hasábburgonyával tálalom.

Remélem valamelyik elnyerte a tetszésed, ezeket mi is szívesen fogyasztjuk.. bármi kérdésed van szívesen válaszolok. Kérlek oszd meg velünk, mit készítettél végül! Előre is jó étvágyat!

2013. jan. 17. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
A Lipóti lesz szerintem a befutó! Nagyon szépen köszönöm!
2013. jan. 17. 20:54
 9/13 A kérdező kommentje:
Liptói akart lenni! :)
2013. jan. 17. 20:54
 10/13 A kérdező kommentje:
Stewardess szeletet csináltam végülis! :)
2013. jan. 19. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!