Tudom, hogy lerágott csont, de ötleteket várok fél kiló darált hús feldolgozására? Fasirt, töltött, rakott dolgok már unalmasak. Köszönöm.
Raguleves
Rizi-bizibe köretnek bármilyen rántott, vagy sült mellé
Tortilla vagy gyros? Lehet azt darálthúsból is, sőt, úgy az igazi! :)
A rakottat írtad, hogy nem kell, de ez hogy hangzik?
kis fokhagymával, hagymával, vajon megprítod a húst, zöldfűszerekkel és sóval-borssal fűszerezed, felöntöd fehérborral és hagyod rotyogni fedő alatt. Közben főzöl krumplit pürének, egy kis reszelt sajttal. 20 perc után leveszed a fedőt, elpárologtatod az alkoholt, majd egy tepsibe töltöd a húst. Rákanalazod a pürét, és a sütőbe dugod, amíg a püré nem kezd pirulni.
Ugyanezt szoktam gombaágyon, gombás hússal is, az annyiban különbözik, hogy a gombák tönkjét és pár fejet a hússal pirítok meg, és néhány szép fej gombát fejjel lefelé a tepsi aljába pakolok, só bors kis olaj rá, és 10 percre elősütöm, majd erre a hús és a püré. Lehet tejszínesen, paradicsomosan is csinálni, püré nélkül tésztával vagy rizzsel.
8-as vagyok, sűrűn csinálom ezt a kaját, mert lehet variálni bárhogyan:
Gombával vagy anélkül, csípősen vagy sem, tejszínnel, tejföllel, paradicsomszósszal, vagy mindezek nélkül, a pürét sajttal vagy anélkül, sütőtökkel, répával, gombával, tejjel, tejszínnel vagy márkázott vajjal, pikánsan vagy simán, püré helyett más köret is mehet, és hamar megvan, laktató is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!