Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyn csinálhatok darálthust...

Hogyn csinálhatok darálthust csont nélküli husbol pl sertés comb ha nincs husdarálom? Pl nokedliszaggato hátuljával? Spagettihez kell

Figyelt kérdés
2012. okt. 6. 19:37
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Krumplinyomóval például. Vagy fogod, és elviszed a blokkal együtt abba a boltba,ahol vetted. Persze ez csak akkor "működik", ha - és ezt feltételezem, lévén, hogy ma nagyon drágák a vöröshúsok, nem szokás őket ajándékba osztogatni a semmiért- ha boltban, pénzért vásároltad, és nem ajándékba kaptad...
2012. okt. 6. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
60%

Sehogy. A húsdarálóban KÉSEK vannak. A nokedliszaggatóban és a krumplinyomóban meg nincsenek.

A boltva visszavinni felesleges, akkor is, ha ott vetted, ugyanis nem tudhatják, hogy tároltad, és ezzel azt kockáztatják, hogy "megfertőzöd" az esetlegesen rosszul tárolt hússal a húsdarálón keresztül a többi húst.


A Tecsóban 990 Ft a sajátmárkás kézi húsdaráló. Nekem is olyan van, és jól működik.

2012. okt. 6. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Aprítógéped van? Kis adagokban abban is ledarálhatód, csak vigyázz, ne túl pépesre. Vagy dédanyáink módszere: késsel vagy kétélű bárddal nagyon-nagyon apróra vágni. Én egyszer már csináltam ilyet, mikor nyaraltunk. Sok türelmet hozzá :D
2012. okt. 6. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Sem a nokedliszaggató, sem a krumplinyomó nem müködik.


Húsból darált húst húsdarálóval lehet csinálni - azért az a neve. Esetleg megkérdezel szomszédot, hogy van-e neki darálója, és kölcsönkéred töle.


De régebben, amikor még nem volt húsdaráló, akkor késsel vagdalták apróra (innen jön a vagdalthús neve is). Ez úgy müködik, hogy elöször egész vékony szeletekre vágod a húst, utána a szeleteket vékony csikokra, és utána azokat meg apró kockákra. Elég unalmas, de egy spagettihez való adagot még ki lehet birni.

(Régebben egyébként kisebb fateknöben két éles késsel vágták össze, a két kést felváltva húzogatták keresztül a teknöben lévö húsdarabok között.)

2012. okt. 6. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
100%
Csatlakozom a 3-as hozzászólóhoz. Én például mindig a Bosch aprítógépemmel "darálom" a húst, ha nincs itthon darált hús, csak comb vagy lapocka egészben. De igen, nem szabad sokáig darálni, mert valóban pépes lesz.
2012. okt. 6. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Szeld fel a husit, mint a szalma-krumplit, utána néhány ilyen szálat csokorba szedve, keresztben apró kis kockákra tudod darabolni. Ha akarod ezek után még belerakhatod neylon-zacsiba, és azon keresztül deszkán még kiklopfolod, ezáltal még puhulnak, törnek a rostok benne.
2012. okt. 6. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!